Juni-tallene  fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) som tar pulsen på antall nyregistrerte tunge motorsykler, er offentliggjort og vanlig er det markedslederne Yamaha og BMW som er kongerikets mest solgte motorsykler.

Men det skjer absolutt interessante bevegelser lenger ned på lista. Det skal vi komme tilbake til.

Først, tallene for Yamaha, som ubestridt troner på pallen som landets mest fortrukne nysykkel (tung). Og slik har det som kjent vært en del år nå.

Yamaha har så langt i år solgt 731 sykler, og veksten er på ca 10 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

214 sykler solgt bare i juni, som er en pen økning fra 157 solgte sykler i juni i fjor.  Så her er det jevn og solid vekst som gjelder, uten de store svingningene.

Nummer to på lista finner vi BMW som har solgt 582 sykler hittil i år, det er en vekst på ca 10 prosent, i likhet med Yamaha.  126 ble solgt i juni, det er en grei økning fra 90 solgte i juni i fjor.

Hos Harley-Davidson sparker det godt fra: I mai lå de på fjerdeplass men rykker nå opp på tredjeplass, på bekostning av Honda som rykker ned på fjerdeplassen.

Harley-Davidson har solgt 383 sykler så langt i år, økningen er på 4,6 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Ellers er det verdt å merke seg den sterke utviklingen til Triumph, som så lang ligger på åttende plass.

De opplevde noe svakere salg i juni, men kan forsatt skilte med en vekst hittil i år på nesten 60 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

 

 

 

 

Facebook-kommentar