BOLT: Yamaha XV950 – også kalt Bolt.

 

Ved utgangen av januar var det faktisk KTM som hadde solgt flest tunge motorsykler i kongeriket. Men nå er situasjonen på salgstoppen endret.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Hver måned utgir organisasjonen Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) statistikk over antall nyregistrerte tunge motorsykler (samt lette sykler og mopeder) fordelt på de merkene som selges i Norge. Den gir både forbrukerne og forhandlerne viktig informasjon om «helsetilstanden» til motorsykkelsalget.

 

VISER MUSKLER

Yamaha var fjorårets suverene ener og tronet helt alene på toppen av statistikken måned etter måned, og også når vi skrev 31. desember og summerte opp salget i 2016. Men ved utgangen av januar i år, var det som sagt KTM som noe overraskende hadde fått nyregistrert flest tunge motorsykler. Men nå viser Yamaha muskler igjen, og har solgt godt i vintermåneden februar.

 

PÅ TOPP

Som naturlig er, opererer vi ikke med de gigantiske tallene i vintersure februar. Men litt blir det jo. Yamaha har solgt 36 tunge sykler i februar. På andre plass ligger fortsatt offensive KTM med 22 sykler, og Harley-Davidson med 18. Totalt har Yamaha så langt i år nyregistrert 56 tungsykler, KTM 43 og Harley-Davidson 28.

 

LITT SVIKT

Av ukjente grunner pleier Harley-Davidson å befinne seg i den ypperste toppen av statistikken i månedene fra november til og med februar. Slik er det for så vidt i år også. Men der både Yamaha og KTM også opplever fremgang i forhold til rekordåret 2016, opplever  amerikanske Harley-Davidson en svikt på 35 prosent i februar, og en total svikt på 26,3 prosent 2017 sett under ett.Yamaha har en pluss-endring på 16,7 prosent, mens KTM dundrer til med en salgsøkning på gledelige 104,8 prosent i forhold til 2016.

 

NED FOR HONDA

Renault (med sin trehjuling) befinner seg på fjerdeplass, med 27 solgte enheter så langt i år. Deretter følger BMW med 26 og Honda med 20 – ti solgte i januar og ti i februar. For «Big Red» i Norge er dette nesten en halvering (minus 48,7 prosent) i forhold til i 2016. Trolig skyldes dette et ekstra godt salg i vintermånedene i fjor da populære og lenge etterlengtede Africa Twin begynte å dukke opp i forretningene.

Totalt er det pr. 28. februar nyregistrert 282 tunge motorsykler på landsbasis.

Facebook-kommentar