PÅ TOPP: Nye Africa Twin fra Honda er på den norske salgstoppen.

PÅ TOPP: Nye Africa Twin fra Honda er på den norske salgstoppen.

 

I forhold til i fjor var årets januar en dårlig måned for landets motorsykkelforhandlere. Men i februar har det blitt så mye bedre!

 

Tekst og foto: Claus Diseth

 

I følge bladet Bike er det Hondas nye Africa Twin som troner på salgstoppen så langt i år. 19 utgaver av adventure-sykkelen er så langt solgt. Dette er visstnok foran både Yamahas salgsvinnere i fjor, MT-07 og MT-09. Bladet oppgir imidlertid ingen kilde for opplysningene.

 

YAMAHA PÅ TOPP

Mens Harley-Davidson var det merket som solgte best i januar, er nå Yamaha tilbake på salgstoppen, i følge statistikk fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV). Yamaha nyregistrerte 39 tunge motorsykler i februar, og har så langt i år solgt totalt 48 motorsykler i den tyngste klassen.

 

HONDA TETT PÅ

Etter noen – salgsmessig – tunge år, har Honda i februar klart å krabbe seg opp på andreplass i februarstatistikken fra OFV. Så langt i år har «Big Red» nyregistrert 39 tunge sykler. Og 32 av disse ble solgt i februar. 19 av disse skal i følge bladet Bike altså være Africa Twin. På statistikkens tredjeplass finner vi forøvrig Harley-Davidson som så langt i år har levert ut 38 sykler – 28 bare i februar.

 

TUNGT FOR SUZUKI

På de neste plassene på registreringsstatistikken finner vi KTM (21 så langt i år), BMW (20) og Kawasaki (16) Hva så med Suzuki? Hittil i år har det fjerde av Japans fire store mc-fabrikker bare levert ut åtte tunge motorsykler i Norge – syv av dem i februar. Merket importeres til Norge av Erling Sande AS, og heller ikke prestisjemerket MV Agusta (samme importør) gjør det spesielt bra. MV har så langt i år ikke nyregistrert en eneste motorsykkel i følge tall fra OFV. En skjebne de forøvrig deler med Aprilia. Heller ikke Ducati, Moto Guzzi, Indian eller Victory har hatt noen stor start på sesongen, men det er ventet at kjøpelysten som vanlig vil øke i takt med at temperaturen stiger utover våren.

 

 

Facebook-kommentar