Nå henger den der, smekker og blinkende som pryd over baren i stua til Kari-Janne Løseth og Roger Brudevoll på slakterloftet i Ulsteinvik – Suzukien – Kari-Janne sin første kjærlighet.

Roger har sagt lenge at sykkelen skulle henges oppunder stuetaket. Og dersom noen trakk på smilebandet av den grunn, og tenkte at dette bare var en artig tanke, viser vi herved til resultatet!

Atikkel av Anna Ragnhild Lynge – Vikebladet

Kunst utenom det vanlige
Kari-Janne ler og erkjenner at de er litt gale.
– Men det er sikkert folk som har dyrere kunst på veggene sine enn dette! Sier hun med glimt i øyekroken. Bokstavlig talt har Kari-Janne hengt pengene sine oppunder taket, slik vet hun nøyaktig hvor hun har de.

Denne flotte motorsykkelen var engang hennes ultimate drøm, og en vakker dag tar hun den kanskje ned igjen slik at den eldste dattera, Victoria (12), får glede av den. Det er tydelig at MC-entusiasten har tatt godt vare på dette eksemplaret.

– Han heter forresten Bruce, dette kallenavnet brukar både vi og ungene, presiserer Kari-Janne. No er hun svært fornøyd med å få et daglig glimt av Intruderen sin.

Har vokst opp i garasjen
En kan lure på hva som er grunnen til at ei ung jente med tilsynelatende feminine interesser fikk heilt dilla på sykkel?

Kari-Janne trur at hovedårsaken er at hun til stadighet var nede i garasjen til faren. Hun forteller at han, som er utdanna maskinist er en kløpper til å skru på motorer.

– Jeg har vokst opp nede i garasjen med nå pappa! Han brukte ofte å reparere mopedene til kompisene mine, forklarer Kari-Janne.

Kort prosess
MC_taket02_1220877551.jpgI løpet av fire dager var sykkelen til Kari-Janne på plass.

Roger tok en rask avgjørelse og med god hjelp fra flere kamerater, kan de nå nyte den eksotiske brukskunsten.

– Jo, det ble brukbart! smiler Roger samtykkende.

Kari-Janne legg ikke skjul på at det var et fóle mosk.

De måtte demontere halve taket, skjære av kjettingene med vinkelsliper til festet i taket som er skrudd fast i takkonstruksjonen som er laga av grove H-bjelker.

Festet i taket er dimensjonert for over ett tonn. Så tømte de tanken for bensin, tok ut batteriet og fylte CRC på tanken for at den ikke skal ruste.

En lastebil med heisekran var parkert på sjøsida og løfta den 260 kilo tunge sykkelen opp på verandaen. Vel inne i stua måtte de også bruke to taljer til løftet.

Klokka halv tolv på natta den 1. august, hang vindunderet på plass. Og då var det bare for Kari-Janne å lete fram vaskebøtta.

MC_taket03_1220877551.jpg
Blitt helt Harley
Den vakre 1400-kubikkaren er nå byttet ut med en 2008-modell av en unik Harley Davidson, som i følgje Kari-Janne er enda bedre å kjøre langs veiene med.

– Den nye sykkelen er en Road King med 1584 kubikk, skyt Kari-Janne inn. Og hun er ikke lite stolt av å være den heldige eieren av en av tre originale Harley-henger her i landet. H

un og forloveden ser snart fram til å få besøk av et anna ihuga Harely-par frå Arendal. Men aller først skal de på treff på Hafjell og få med seg et par dager av Scandinavian Bikeweek.

MC_taket04_1220877550.jpg

Den eneste i Norge? Kari-Janne og Roger under motorsykkelen i baren på stua i Ulsteinvik. – Vi er litt gale! sier Kari-Janne som påpeker at de ikke er harry men Harley.

Facebook-kommentar