I Trondheim har NMCU Sør-Trøndelag kjempet hardt for blant annet å få flere parkeringsplasser for motorsyklister og mopeder i sentrum. Foreløpig har det kun vært tre områder for MC-parkering i byen.

Nå økes kapasiteten betraktelig.

Det er totalt 46 parkeringsplasser for biler som endres til MC-parkering. Parkeringen er fortsatt gratis for alle to-hjulinger.

Det er spesielt problemet med at MCer og mopeder har blitt parkert inntil husene på selve fortauet som Trodnehim Parkering vil til livs. Dette kan være til stort hinder for gående, barnevogner, rullestolbrukere og andre som benytter fartau.

Turid Lien fra Trondheim Parkering sier at De nye plassene har sentral plassering i bybildet, og stort sett hele byen er dekket opp. I år vil vi ha tilbud om gratis mc-parkering for hundrevis av mc-er

Samtidig som de nye parkeringsplassene for MC opprettes varsler Trondheim Parkering strengere kontroll for de som ikke benytter MC-parkeringen, men fortsatt henslenger to-hjulingen på fortau og andre plasser. Og fra Trondheim Parkering betyr strengere kontroll bøtelegging for ulovlig parkering.

Ikke alle parkeringsplassene er ferdig skiltet om enda, men dette gjøres nå forløpende samtidig som Trondheim Parkering skal informere skolene i byen, statens vegvesen, kjøreskoler og MC-klubber. Det er tillatt å benytte MC-parkeringen allerede nå, selv om skiltingen ikke er ferdig.

Hvor er de nye plassene
Det er to nye parkeringsområder i Fjordgata, ett i Sverres gate, ett ved Trøndelag Teater, ett ved Vår Frues kirke, ett i Munkegata, ett ved Bakke bru, ett ved Gamle bybro, ett på Cicignons plass og ett på Peter Egges plass.

I tillegg vil det også i år åpnes for mc-parkering på Torvet. Det skjer parallelt med at Torvet stenges for annen trafikk i midten av juni.

De nye parkeringsplassene er markert med grønt i bildet under.

mc_park_TRD_1240467674_1240467722.jpg

Via adressa.no

Facebook-kommentar