roadtec01_5

 

METZELER ROADTEC™ 01, det nye sportstouring dekket som gjør reisen til en opplevelse Metzelers nyeste dekk gir utmerket ytelse både på våt og tørr vei, og det gir lang kjørelengde og utmerket stabilitet i høy hastighet og ved full oppakning.

 

 

PRESSEMELDING FRA IMPORTØR

Som navnet hentyder er, ROADTEC™ 01 det nyeste medlemmet av ROADTEC™ familien, METZELERS serie med Sportstouring dekk. Dette inkluderer ROADTEC™ Z6 og de svært populære ROADTEC™ Z8 INTERACT™ som vil etterfølges av ROADTEC™ 01. ROADTEC™ 01 skiller seg vesentlig fra forgjengerne ved at dekkene er designet og utviklet under andre kriterier enn forgjengerne. Av den grunn har dette dekket fått et helt nytt navn istedenfor å videreføre navnet Z8 med små endringer. Dette understreker at ROADTEC™ er et helt nytt prosjekt med nye profiler, gummiblandinger og den mest synlige endringen: Mønsteret.

 roadtec01_1

 

Karakteristikker og fordeler med ROADTEC™ 01

 

ROADTEC™ 01 er nyeste generasjon av METZELER sportstouring dekk som sammenlignet med forgjengeren ROADTEC™ Z8 INTERACT™ har sine sterke sider blant annet i forbedret grep på vått føre og veidekker med normalt dårligere grep, lengre kjørelengde samt at det passer på et større spekter av forskjellige sykler, kjørestiler og værforhold.

 

ROADTEC™ 01 har et helt nytt mønsterdesign. Fordekket har mønster som er mer tverrgående i forhold til rulleretningen på dekket. Dette har gjort det mulig å forbedre grepet på glatte føreforhold.

 

Kontaktflaten mot asfalten er nå bredere og kortere. Dette, sammen med 0-degree steel belt teknologien til METZELER, gir lengre kjørelengde og god ytelse over hele livsløpet til dekket.

 

De innovative gummiblandingene er tilpasset behovene til de forskjellige kategoriene av motorsyklister. Dual compound i bakdekket med 100% silica på skuldrene og blanding av carbon black og silica på midten av dekket sikrer lang kjørelengde og godt grep under varierte føreforhold.

 

Fordekket med 100% silica sikrer god ytelse under bremsing, spesielt på vått føre og veidekker med generelt dårligere grep.

 

0-degree steel belt sammen med INTERACT™ technology forbedrer stabilitet og komfort, og sikrer presis og forutsigbar ytelse.

 

 

roadtec01_4

 

Motorsykler og førere ROADTEC™ 01 er designet for

 

ROADTEC™ 01 ble utviklet for å være et universal produkt i stand til å tilfredsstille et stort antall motorsyklister med forskjellige motorsykler og kjørestiler. Dekkene utmerker seg spesielt med hensyn til ytelse på vått føre, lang kjørelengde og gode kjøreegenskaper. Kundene for dette dekket kan deles inn i tre hovedgrupper:

 

• Motorsyklister som kjører korte turer med en sportslig kjørestil: Disse kundene kjører gjerne streetfightere eller sportstouring modeller, og de kjører raske turer på kort og medium lengde på landevei, alene eller med passasjer. De trenger godt grep, gode kjøreegenskaper og lang kjørelengde.

 

• Touring og Adventure kjørere: Dette er kunder som kjører sportstouring, store touringsykler eller adventure motorsykler. Ingen reisemål er for langt unna for disse kundene. De kjører i all slags vær, og gjerne med fullastet motorsykkel og passasjer. De reiser for opplevelsens skyld og dekkene skal gi dem trygt og komfortabelt grep, forutsigbare kjøreegenskaper, lang kjørelengde, høy stabilitet og komfort. Alt dette uansett vekt på motorsykkelen.

 

• Bykjøring: Dette er kunder som har motorsykler med medium til store motorer, og de kjører mest turer i byen, enten på fritiden eller til og fra jobb. Det dreier seg om korte turer. Et optimalt dekk for disse kundene må ha stabile og forutsigbare egenskaper på alle typer asfaltunderlag, inkludert slitt asfalt og asfalt med hull. De kjører i regnvær og trenger derfor gode egenskaper på vått føre, samtidig som at kjørelengde og jevn slitasje er viktig for dem.

 

roadtec01_NEW 

 

ROADTEC™ 01 sammenlignet med SPORTEC™ M7 RR og TOURANCE™ Next

SPORTEC™ M7 RR er et supersportdekk designet for å gi optimale egenskaper under sportslig kjøring på vanlig vei, og gjerne på vått føre. ROADTEC™ 01 gir vesentlig lenger kjørelengde enn M7RR, og det gir bedre grep på vått underlag. ROADTEC™ 01 kommer også I de tradisjonelle adventure dimensjonene, og sammenlignet med TOURANCE™ Next vil ROADTEC™ 01 gi bedre egenskaper på ren asfaltbruk mens TOURANCE™ Next fortsatt er det optimale valget hvis man kjører en del på grus også.

 

 

Egen versjon for tunge motorsykler (HWM)

ROADTEC™ 01 er utviklet for å appelere bredt blant kundene, derfor har de laget en HWM versjon (Heavy Weight Motorcycles) av enkelte dimensjoner I tillegg til standardversjonene. HWM er laget spesielt for de tyngre motorsyklene.

 

På tyngre motorsykler vil HVM versjonen bidra til å redusere intensiteten I vibrasjoner forårsaket av underlaget. Disse dekkene er merket på siden med eget symbol for å adskille dem fra resten av sortimentet. Den forbedrede stabilitet er oppnådd ved å bruke tolags kjerne i bakdekkene hvor standardversjonen kun bruker ett lag. Fordekkene har tolags kjerne som standardversjonen, og her oppnås stabiliteten med et stivere materiale på sidene samt en annen gummiblanding. Oppdatert liste over motorsykler som bør ha HWM versjonen av ROADTEC™ 01 kommer senere

 

ROADTEC™ 01 vil være tilgjengelig fra februar/mars 2016.

 

Facebook-kommentar