Formel 1 stjernen Michael Schumacher og Carl Berthelsen kjørte i helgen den siste runden i det internasjonale roadracingmesterskapet, IDM i Tyskland.

Schumacher kvalifiserte seg inn til 19.startspor og Berthelsen på 20.startspor foran søndagens to løp.
Det lå ann til en tett fight de to førerne imellom.

Berthelsen hadde flere harde fighter med Schumacher under kvalifiseringen hvor de lå helt side om side inn i raske partier på banen.
Det var også kontakt mellom syklene ved en anledning uten at det ble noen dramatikk ut av det.

Pressemelding fra Motor-teknikk racing team.

Løpene denne helgen ble kjørt på Formel 1 banen Hockenheim i Tyskland. Banen har en tilskuer kapasitet på over 140 000 sitteplasser. Ca 30 000 av disse ble brukt i helgen. Schumacher har mange seiere i formel 1 her og kjenner banen godt. Berthelsen har kun vært her en gang før og hadde litt av en utfordring denne helgen.

Da starten gikk i det første løpet ble det veldig tett inn i første sving. To førere gikk over ende og mot neste sving var det nesten enda mer dramatikk. Schumacher satser hardt og prøver å presse seg forbi Berthelsen og en annen fører, men da setter Carl inn støtet og skyver Schumacher bort og presser seg forbi.

For Carl begynner løpet bra og han ligger lenge å kjemper om 12.plassen, men må etter 14 av det 19 runder lange løpet slippe taket på de foran da dekkene tar slutt. Taper også ei plassering i siste sving og blir nr 17 over målstreken. Schumacer kommer inn som nr 18, 8 sekunder etter Carl.

Berthelsen_vs_Schumacher_1220955300_1220955333.JPG

Carl Berthelsen med startnr 33 – Schumacher til høyre

Løp 2 starter dårligere for Carl.
Han taper plasseringer i starten, men kjører seg fort inn bakerst i ei gruppe på 7 førere og ligger som nr 19.

Schumacer har i dette løpet fått en kjempestart og leder denne gruppen, men ingen tvil om at han ikke har tempo til å ligge her, så han taper et par plasseringer i løpet av de første rundene.
Han prøve å øke tempo, men da kjører han ut av banen i svingen etter start/mål langsiden. Schumi hopper inn på banen igjen rett bak Carl. Carl ligger nå helt i rygg på tre førere og kjemper hardt om 12 plassen.

Helt uventet et par runder etter låser motoren seg i en hard innbremsing og Carl går i asfalten.
Dette var ikke måten teamet hadde planer om å avslutte årets IDM sesong på, men det er kort mellom suksess og fiasko i dette gamet. Hva som skjedde med motoren vet ikke teamet enda.

Team kompisen til Schumacher, Martin Bauer, vinner mesterskapet for andre året på rad og stadfester nok en gang hvem som er best.

Neste helg kjører teamet for NM gull på Rudskogen. Her leder Berthelsen med 25 poeng (175 poeng)til neste utfordrer.

Det skal kjøres to løp og det kommer til å bli en hard fight om poengene. Både Norvald Håland(150poeng) på og Kim Arne Sletten(147poeng) har mulighet til å hente hjem gullet.

Facebook-kommentar