Mjøsa rundt blir rammet av den store veiomleggingen på Minnesund. Det er ikke plass til så mange på Minnesund i år, derfor blir samlingsstedet flyttet til Nebbenes Kroer nordgående. Av: Mona Forsnes

1. mai er som kjent motorsykkelfolkets store dag, og mange bruker denne som en slags offisiell markering av motorsykkelsesongens start. I mer enn 20 år har Minnesund vært samlingsplass for flere tusen motorsyklister. I år blir det annerledes, siden det pågår store vegarbeider i området i forbindelse med utvidelse av Minnesundbrua.

– Jeg har vært i kontakt med både politi og vegmyndigheter, og de kan ikke tillate at så mange samles på Minnesund i år. Trafikantene får kun kjøre forbi og ikke stoppe, det er kaos nok som det er, kan Arve Østvold opplyse på telefonen.

Med dette fastslått, har han på eget initiativ vært i kontakt med ledelsen ved Nebbenes Kroer nordgående ved Ormlia, og der ønsker de motorsykkelfolket velkommen, og legger til rette for at både vått og tørt og andre nødvendigheter kan gjennomføres.

– Dette fortjener kroledelsen en stor takk og honnør for, sier Østvold, og legger til at ikke alle tar slikt på strak arm. Østvold fortjener også ros for å ha tatt dette initiativet.

Dermed må motorsykkelfolket og andre som vil oppleve massemønstringen, reise til Ormlia 1. mai. Det behøver ikke å bli noe dårligere, og om to år er vel alle tilbake på Minnesund, etter at den nye motorvegen er åpnet. Veiåpningen er berammet til sommeren 2011.

Kilde: Eidsvoll motorsykkelklubb

Foto: Svein Olav Nymoen

Facebook-kommentar