Etter ni løp og halvgått sesong er det ekstremt tett i toppen:

Marc Marquez (Repsol Honda Team), Maverick Viñales (Movistar Yamaha MotoGP), Andrea Dovizioso (Ducati Team), Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP) and Dani Pedrosa (Repsol Honda Team) skilles kun av 26 poeng.

Topp fire skilles av kun 10 poeng. Så tett har det aldri vært før, og det er det nervepirrende utgangspunktet før villdyrene igjen slippes løs på tsjekkiske Automotodrom Brno amfiteater.

Se alle resultater her

Den spektakulære banen er på 5,4 kilometer, ligger i historiske omgivelser, og publikum er kjent for å være av den svært entusiastiske sorten.

Marquez leder for første gang denne sesongen etter GP i Tyskland og kommer til å forsvare sin posisjon med alt han har. Sist gang han innkasserte en seier på Brno var i 2013 som MotoGP rookie.

Mannen som nå befinner seg på andreplass, og som har hatt første eller andreplassen siden Qatar, er Viñales. Han kan ikke vise til like sterke prestasjoner i Tsjekkisk GP som sine rivaler, men motogp.com slår fast at dette er en utøver som er sulten på å gjenvinne autoriteten som ble noe svekket før sommerferien.

Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP) har en lang og solid CV fra Brno: Det var her “the doctor” tok sin aller første GP-seier i 1996 (125 cc). Han tok også gull i 1997. I dag er han definitivt med i kampen om tittelen, til tross for en utfordrende opptakt til sesongen.

Så har vi Ducatis Andrea Dovizioso som har allerede har vunnet to løp denne sesongen, og holder en tredjeplass så langt. “DesmoDovi” vet godt at Brno er en god angrepsmulighet.

Lagkamerat Jorge Lorenzo har hatt en tøffere sesong i år, men mannen som kan skilte med fem World Champion-titler, har stått på pallen en gang så langt i år, og har en lang rekke med gode prestasjoner fra Brno å se tilbake på.

Team Suzuki Ecstars Andrea Iannone og Alex Rins er også med i kampen. Iannone har sterke resultater fra Tsjekkisk GP tidligere og Rins er sulten på å komme sterkt tilbake etter skader.

Så her er det bare å spenne seg fast: Andre akt er under oppseiling. Fredag 4. august braker det løs. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook-kommentar