Allerede i første sving sa det «pang». Deretter ble det «bang bang, boom boom» i Argentina.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Nesten alle storfavorittene gjorde det dårlig i kvalifisering. Men Marc Marquez var der. Og overraskende nok: Karel Abraham, tsjekkeren hvis pappa eier (i alle fall deler) av Brno i Tsjekkia var der. Og engelske Cal Crutchlow. Men ble det resultatlisten til slutt? Nope. Race er noe annet enn kvalifisering.

 

TO RÅ RUNDER

Honda-fører Marc Marquez tok starten. Og rett og slett bare forsvant. Cal Chrutshlov klarte ikke henge på. Heller ikke Maverick Vinales eller Valentino Rossi. Men aller først: Allerede i første sving på første runde forsvant tidligere verdensmester Jorge Lorenzo. Han kjørte rett og slett inn i Andrea Iannone, og forsvant ut i strandfella. En Ducati nede. En igjen. Andrea Dovizioso. Og i front bare forsvant Marquez.

 

LITT MYE

Etter nøyaktig to runder og to svinger ledet Marquez med nesten to sekunder på resten av feltet. Det var en helt hysterisk rå start fra den unge spanjolen. Litt for rå, viste det seg. For i sving to på runde to forsvant forhjulet til Marquez under innbremsing. Han gikk på trynet, og sykkelen var såpass ødelagt at det ikke var mulig å fortsette. Dermed åpnet døren seg for Maverick Vinales.

 

METRONOM

Når du kjører over 20 runder, og samtlige av rundene er innenfor tre tideler, og du i tillegg legger til et par runder med raskeste rundetid i racet; ja da vinner du. Og det var akkurat dét Vinales gjorde. Han var som en metronom. Taktfast. Konsistent. Rytmisk og rå. Bak ham gjorde Cal Crutchlow og Valentino Rossi alt de kunne for å henge med. Men det nyttet ikke. Og med syv runder igjen passerte gamle Rossi engelskmannen, og tok hjem andreplassen.

 

KATASTROFE

For HRC Honda ble løpet en katastrofe. Ikke bare gikk Marquez på snørra med en suveren ledelse. Men da Dani Pedrosa begynte å få opp farten, og et par runders tid faktisk var løpets raskere førere, gikk han i bakken på nøyaktig samme sted som Marquez. Presset litt for hardt inn i sving to, mistet forhjulet og var ute av løpet.

 

IMPONERENDE

Bak Vinales, Rossi og Crutchlow på pallen, tok Alvaro Bautista en imponerende fjerdeplass. Deretter kom det to debutanter, Johann Zarco og Jonas Folger. Og hvordan gikk det med «lynnedslaget» fra Tsjekkia, Karel Abraham, som kvalifiserte inn til nest beste startspor? Han endte på tiende plass. Og beviste to ting: At 1) Kvalifisering og racing er to forskjellige ting. Og 2) Abraham har det siste året jobbet med tidligere California Superbike School-coach Gary Walton. Det har betalt seg.

 

BANG BANG, BOOM BOOM

Hva så med «Bang bang, boom boom»? Lorenzo krasjet. Marquez krasjet. Pedrosa krasjet. Iannone tyvstartet.

Facebook-kommentar