Endelig er MotoGP-sesongen i gang. Og for et løp vi fikk se under flomlyset på Losail-banen i ørkenlandet Qatar.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Og det ble en smådramatisk start på 2017-sesongen. Lørdagens kvalifisering ble avlyst på grunn av regn – både for Moto3, Moto2 og MotoGP. Dermed var det de kombinerte resultatene av fritreningene torsdag og fredag som bestemte startrekkefølgen for søndagens løp.

 

DRØMMESTART

Starten på MotoGP-løpet ble utsatt nesten en time – nok en gang på grunn av regn. Men da prototypene med en toppfart på rundt 350 kilometer i timen endelig kom av gårde, var det en debutant som stjal hele showet. Franske Johann Zarco brukte bare et par svinger på å tilrive seg ledelsen. Og der forble han i seks runder. Franskmannen klarte å skaffe seg mer enn halvannet sekunds forsprang på forfølgerne Marc Marquez og Andrea Iannone. Men med 14 runder igjen av det 20 runder lange løpet krasjet Zarco dessverre ut av løpet. For en debut – og for en debut det kunne blitt om han hadde fullført.

 

DUCATI I FRONT

Med Zarco ute var det Ducatis Andrea Dovizioso som overtok ledelsen, tett fulgt av Marquez, Suzuki-debutant Andrea Iannone (som gikk fra nettopp Ducati til Suzuki før denne sesongen) og Maverick Vinales. Dessverre har det nesten blitt tradisjon for Iannone å krasje ut av noe som ser ut som en plass på pallen. Så også i Qatar. Og i bakgrunnen lurte en stadig raskere Valentino Rossi.

 

DEKKTRØBBEL

Midtveis i løpet ble det tydelig at regjerende verdensmester Marquez slet med grep både foran og bak. Hondamannen ble relativt lett passert først av Vinales og deretter av Rossi. På dette tidspunktet hadde Dovizioso 1,1 sekunds ledelse til forfølgerne, men det forspranget spiste en lynrask Vinales opp i løpet av to runder. Og dermed var tvekampen i gang mellom toppfartsterke Ducati og Yamahas nye «Top Gun», Maverick Vinales.

 

BYTTET PÅ

De to byttet på å lede flere ganger, hvor Vinales kjørte forbi Dovizioso i de mer tekniske sektorene, mens Ducatiføreren plystret forbi den unge spanjolen på den drøyt kilometerlange langstrekken på Losail. Men til slutt klarte Vinales å få et såpass langt forsprang, at han passerte målstreken et snaut halvsekund foran «Dovi». Og sistemann på pallen? Ringreven sjøl, 38 år gamle Valentino Rossi. Selvfølgelig.

Facebook-kommentar