FERSKE: Aprilia er «tilbake» i MotoGP med en helt ny sykkel for 2016.

FERSKE: Aprilia er «tilbake» i MotoGP med en helt ny sykkel for 2016.

 

Et drøyt halvt sekund – egentlig  åtte tideler av det lille sekundet – skiller de ti raskeste MotoGP-førerne før lørdagens to kvalifiseringer. Det kommer til å bli et bikkjeslagsmål på søndag!

 

Tekst: Claus Diseth

 

I fjor vant Valentino Rossi åpningsløpet under flomlyset i Qatar. Bak ham på banen i gulfstaten kom ytterligere to fullblods italienere; Andrea Iannone og Andre Dovizioso på Ducati. Også i år ser det ut som om Ducati blir Yamahas skarpeste konkurrent. Kanskje…

 

TI PÅ TOPP

Fredag kjørte MotoGP-førerne to fritreninger, kalt FP2 og FP3. FP3 er den viktigste, for den gir de ti beste førerne direkteplass i det som kalles «Kvalifisering 2 – QP2». Det er som kjent rundetidene i QP2 som bestemmer startposisjonen for søndagens løp. De som ikke kvalifiserer topp ti i fritrening nummer tre må kjøre gjennom «Kvalifisering 1 – QP1». De to raskeste i QP1 får en plass i QP2 for å kjempe om de beste startposisjonene. Resten havner på de neste plassene på startplassen når lysene blinker på søndag.

 

DUCATI RASKEST

På fredagskveldens viktige fritrening nummer tre, var det Ducatifører Andrea Iannone som var raskest, med en rundetid på 1.54,6. Tett bak kom Yamaha-fører og regjerende verdensmester Jorge Lorenzo, bare et fattig tidel bak. Tredje beste tid fikk Hondas Marc Marquez, som endelig ser ut til å ha blitt godvenn igjen med HRC sin 2016-versjon av MotoGP-sykkelen.

 

MER DUCATI

På fjerdeplass kom Ducatis Andrea Dovizioso, som endelig ser ut til å bli venner med den nye sykkelen. Og rett bak ham kom kanskje MotoGPs heteste navn denne sesongen; Suzukis Maveric Vinales, med Dani Pedrosa hakk i hæl. Valentino Rossi på syvendeplass er bare drøyt fire tideler bak ledende Andrea Iannone, men sier til motogp.com at han ikke er bekymret. Fredag hadde han problemer med grep på forhjulet, og reddet en lowside krasj ved hjelp av kne og albu. Kjenner vi Rossi rett, får han rettet på problemene før søndagens løp.

 

Facebook-kommentar