dovi2

 

Bare fem dager etter at han tok Ducatis første seier i MotoGP på seks år, er igjen Andrea Iannone på hugget.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Grand Prix-sirkuset har flyttet seg fra Red Bull Ring i Østerrike til berømte Brno i Tsjekkia. Andrea Iannone, Andrea Dovizioso og Ducati håper forrige helgs dobbeltseier skal være som den berømte «ketchup-effekten» som vil utløse flere plasseringer helt på toppen av seierspallen.

 

FRITRENING

La oss styrte til å fortelle at dette er skrevet rett etter fredagens første fritrening for MotoGP-førerne, og at mye pleier å endre seg etter fritrening nummer to fredag ettermiddag. Likevel: Andrea Iannone ser virkelig sterk ut, selv om rundetidene er omtrent halvannet sekund bak Jorge Lorenzos pole-tid fra i fjor. Iannone endte fritreningen med en beste rundetid på 1.56,1.

 

ROSSI STERK

Valentino Rossi lengter nok relativt sterkt etter å krabbe opp på øverste pallplass. Den populære italieneren har ikke vunnet siden Barcelona i juni, og har hatt tre, fire relativt svake resultater de siste GP-rundene. Når det er sagt: Selv om resultatene har vært dårlige, har Rossi ledet flere av disse løpene og definitivt vært konkurransedyktig. På fredagens første fritrening ble Rossi nummer to etter Iannone, og bare 2,5 tideler bak. To tideler bak Rossi fulgte Jorge Lorenzo på tredjeplass. Deretter fulgte Hector Barbera, Andrea Dovizioso og på sjetteplass Marc Marquez.

 

LEGENDARISK

Dagens bane utenfor Brno er 5,4 kilometer lang, har seks venstresvinger og åtte til høyre. Lengste rettstrekke er 636 meter. Men allerede rundt 1930 begynte verdens beste GP-førere å konkurrere i Brno. Den gangen var det et gateløp som gikk gjennom flere landsbyer og i utkanten av byen. Banen var da oppkalt etter daværende Tsjekkoslovakias første president – T.G. Masaryk. Dagens bane ble bygget på 80-tallet og første MotoGP-løp ble holdt i 1987.

 

 

Facebook-kommentar