Sturla Borch Fagerhaug og resten av MotoGP-sirkuset får frihelg kommende helg etter at Japan Grand Prix er utsatt på grunn av asken fra vulkanen på Island.

Av: Mona Forsnes

Moder jord vet å ødelegge moroa for utrolig mange mennesker i verden i disse dagene det har foregått.

Japans Grand Prix er utsatt til 3. Oktober, noe som betyr at Sturla får en hektisk høst med tre langturer på rad. Først kjøres Japan GP, deretter kjøres Malaysia uken etter og deretter Australia. Dette blir et skikkelig maratonløp for Sturla og de andre.

Dorna hadde to chartrede fly klare til å fly over “hele sirkuset” til Japan, men det ble for komplisert til frakte alle fra England og Nord-Europa ned til Sør-Europa. Dermed var det ingen annen utvei enn å flytte løpsdagen til oktober.

Mor Guro Fagerhaug forteller:
– Vi var heldige og fikk beskjed om utsettelsen to timer før vi satte oss i bilen for å kjøre Sturla ned til teamet i Bologna. Det var jo bare flaks. Nå er vi veldig spente på hvordan situasjonen utvikler seg. Sturla skal etter planen reise til Jerez kommende tirsdag. Sykler og alt utstyr er allerede sendt til Japan, så nå er all frakt på vei tilbake til Europa igjen. Snakk om styr

Neste løp i MotoGP kjøres på Jerez i Spania 2. Mai og vi gleder oss til en ny dose med MotoGP sirkus.

Kilde: Motorsport

Facebook-kommentar