Etter utsettelsen av Grand Prix i Japan, har MotoGP organisatorene i Dorna nå planlagt og forberedt retur av lasten som skal tilbake til Europa for neste runde i Jerez som skal skje neste uke.Av: Mona Forsnes

Det er ikke mindre enn tre Boeing 747 som blir stappet med 270 tonn med forskjellig materiell som trengs for hver MotoGP runde. I lasten er det blant annet flere enn 100 prototyper med sykler.

Denne gangen har de vært forutseende nok til å planlegge et par alternativer i tilfelle vulkanen på Island skal lage flere problemer og det er jo ikke umulig for å si det sånn. Moder jord har sine egne planer.

Frakt flyene starter allerede søndag, de første to flyene letter fra spesialist frakterne Nippon Cargo Airlines i Narita International Airport (i nærheten avTokyo) og passerer over Helsinki i Finland før de ankommer Seville flyplass om morgenen mandag 26. april og tirsdag 27. I tilfelle trøbbel fra vulkanen, har de også en alternativ Amerika rute som flyr over Anchorage (Alaska) og New York, før de ankommer Seville .

Det tredje flyet, fra det amerikanske firmaet Atlas, kommer også til å forlate Narita men tar den sibirske ruten, som har en mellomstopp i Karaganda (Kasakhstan) og skal komme frem på ettermiddagen tirsdag den 27.

Materiellet som blir lastet opp er team materiell (180 tonn), Dorna utstyr som trengs for å sende det på fjernsyn (50 tonn), reklame materiell (23 tonn), timing utstyr (7 tonn) og de offisielle BMW bilene og motorsyklene som også brukes i mesterskapet (5,5 tonn).

Litt av et sirkus men vi liker det.

Facebook-kommentar