I dag starter moroa, selv om årets MotoGP-førere allerede har tyvstartet med lerdueskyting.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Ventetiden er endelig over. Årets første MotoGP-løp er bare dager unna, mens den første fritreningen starter allerede om noen få timer (klokken 16.00 norsk tid).

 

HULL I LUFTA

Valentino Rossi startet race-helgen litt tidlig. Onsdag møtte han Qatars olympiske bronsemedaljør Nasser Al-Attiyah til uformell lerdue-dyst. Det ble nok mer moro enn alvor, men trolig fikk godeste Rossi noen tips av Al-Attiyah om hvordan han finjusterer siktet.

Deretter var det pressekonferanse med flere av  toppførererne til stede – og ett av de heteste navnene for journalistene var ikke uventet kometen Maverick Vinales. Sistnevnte har vært raskest på samtlige av de fire offisielle testene i vinter.

 

LANG VINTER

Det første Marquez sa da han åpnet pressekonferansen, var følgende bevingede ord:

– Det har vært en lang vinter.

Selv om det har vært en smule uenighet mellom ham og Valentino Rossi de siste årene, måtte italieneren denne gangen si seg enig:

– Nå trenger jeg å få kjørt et løp!

 

VANSKELIG VINTER

Rossi innrømmet at det har vært en vanskelig vinter, hvor han har vært langt bak sin nye teamkamerat, Vinales.

– Vi har hatt en vanskelig førsesong, og har spesielt strevet med å finne et godt oppsett. Men på søndag er målet å holde følge med de beste førerne og ta hjem et så godt resultat som mulig.

Rossi vant åpningsløpet i 2015, og har alltid hatt et relativt godt grep om banen i Qatar.

 

BEINA PÅ JORDA

Selv om han har vært raskest på alle tester, holder Maverick Vinales beina godt plantet i bakken.

– Vi har funnet et godt oppsett på sykkelen på alle banene vi har besøkt (Valencia, Sepang, Phillip Island og her i Qatar), og har kunnet gjøre en rekke produktive endringer på sykkelen i løpet av denne perioden. Forskjellen på kjørestil mellom syklene fra Suzuki (hans tidligere arbeidsgiver) og Yamaha har ikke vært så stor, og jeg er optimistisk med tanke på årets sesong, fortalte han det fremmøtte pressekorpset.

 

OPTIMIST

Jorge Lorenzo – som har byttet fra Yamaha til Ducati – er også forsiktig optimist.

– Jeg fikk et sjokk på testen på Sepang. Jeg er vant til å være konkurransedyktig fra første sekund, men der var jeg langt bak de beste. Men vi har tatt små skritt fremover hele vinteren gjennom, og det løsnet skikkelig på den siste test-dagen her i Qatar. Etter hvert som jeg får mer banetid har jeg troen på å kunne ta ytterligere steg fremover. Så ja; jeg er optimistisk, forklarte Lorenzo.

 

TIDSSKJEMA

Vil du følge alle treninger frem til løpet på søndag, kan du for eksempel gjøre det via www.motogp.com. Det krever at du har et abonnement. Flere typer tilbys; fra bare én løpshelg, via måneds- halvårlig abonnement til  hele sesongen. Det koster ca en tusenlapp, men gir deg i tillegg tilgang til hele motogp-arkivet. Det inneholder blant annet alle løp fra alle sesonger helt tilbake til 1992.

Søndagens race starter med Moto3 klokken 17.00 norsk tid, Moto2 klokken 18.20 og MotoGP klokken 20.00. Kvalifisering er på lørdag klokken 19.00 for den største klassen. Kvalifiseringen varer i kun 15 minutter. Hvem tipper du er raskest der, og får beste startspor søndag?

Facebook-kommentar