Første dag av den første offisielle MotoGP-testen på Sepang i Malaysia er unnagjort. Og raskeste mann er en «pensjonert» tidligere verdensmester.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Han har så visst ikke glemt gamle kunster, australske Casey Stoner. Det beviste han til fulle på Sepang-banen utenfor Kuala Lumpur.

 

TOPP TO

Som kjent er Stoner ansatt som testfører for Ducatis fabrikkteam i MotoGP. Og han er trolig verdens beste i sitt slag. Mandag smalt han til med en rundetid på 1.59.681. Det er faktisk raskere enn raskeste runde satt av Maverick Vinales under fjorårets kvalifisering. Og rett bak Stoner: En av de som nyter godt av Stoner sine kunnskaper – Ducatifører Andrea Dovizioso. Italieneren var bare et lite tiendels sekund bak testføreren.

 

MANN I RØDT

Nyeste mann i Ducatis røde farger er selvfølgelig tidligere verdensmester og Yamahafører Jorge Lorenzo. Han hadde ikke verdens beste dag på Sepang under mandagens test, og vil trolig ha en lang prat med nevnte Stoner før testen fortsetter tirsdag. Lorenzo klarte ikke bedre enn en 17. plass på resultatlisten, over 1,6 sekunder bak Stoner og teamkamerat Dovizioso.

 

TOP GUN?

Som kjent har Maverick Vinales hoppet fra Suzuki til Yamaha og overtatt Jorge Lorenzos plass i teamet sammen med veteranen Valentino Rossi. Vinales var tredjemann på mandagens resultatliste – fire tiendeler bak Stoner. Og skal vi være ærlige: Det ser ut som om unge Vinales har kjørt Yamaha i hele sitt liv, og ikke hatt en dags pause fra racing i vinter.

 

HODEPINE

Superveteran Valentino Rossi våknet mandag med en dundrende hodepine, og var av den grunn ikke på banen før ved 12.00-tiden (testen startet klokken 09.00 lokal tid). Rossi havnet på en åttendeplass på resultatlisten – ett sekund bak Stoner og et drøyt halvsekund bak teamkamerat Maverick Vinales. En mann vi tror på flere måter kan gi Rossi hodepine også senere i sesongen.

Facebook-kommentar