vinalez2

 

Det herrens år 2016 er slett ikke slutt. Men for førerne i MotoGP-sirkuset har 2017 allerede startet.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Marc Marquez ble verdensmester i  MotoGP for tredje gang på sine totalt fire sesonger i den ypperste klassen. Men 2016 er historie hva MotoGP angår. Nå dreier alt seg om 2017.

 

TESTET PÅ VALENCIA

Tirsdag og onsdag denne uken var det tid for offisiell testing av nye sykler for 2017 på Valencia-banen i det solfylte sydlige Spania. Og det var nok flere førere som hadde en flagrende flokk sommerfugler i magen disse to dagene. Flere av de beste debuterte på nye sykler og for nye fabrikker. Andrea Iannone har gått fra å være fabrikkfører hos Ducati til ditto hos Suzuki. Og tidligere verdensmester Jorge Lorenzo (Yamaha) hadde sine første runder i salen på Ducatis 2017-utgave av Ducatis MotoGP-beist. Også har vi stjerneskuddet Maverick Vinales da, som har gått fra Suzuki til Yamaha.

 

RASKERE ENN ROSSI

Du skal ha et relativ sett solide par baller for å erstatte Jorge Lorenzo i Yamahas fabrikksete. Og de bør ikke skrumpe inn ved synet av teamkompis Valentino Rossi heller. Mye tyder på at unge Vinales er godt utstyrt. På sin første dag i setet på 2017-utgaven av Yamaha M1 var han ikke bare et drøyt halvsekund raskere enn Rossi. Han var med god margin (relativt sett) den raskeste mannen på banen. Slik fortsatte det også på onsdag, hvor han presset beste rundetid ytterligere ned, og var igjen den raskeste av samtlige førere.

 

SPENT PÅ LORENZO

I den ene Ducati-garasjen var spenningen ekstra spent. Før Jorge Lorenzo satt seg i salen sto alt av Ducati-notabiliteter stramt oppstilt på rekke og rad for å se den smått historiske begivenheten. Selv testfører og rådgiver, tidligere verdensmester (for Ducati) Casey Stoner så litt høytidsstemt ut. Og vi må vel kunne si at selv om Lorenzo så noe famlende ut de første rundene, begynte han å ligne sitt silkemyke jeg mot slutten av dag to. Totalt sett over de to dagene endte han på en åttendeplass, rett bak tidligere teamkamerat Valentino Rossi.

(artikkelen fortsetter under bildet)

lorenzo1

 

DEBUTANTER

Marc Marquez fullførte testen på plassen bak Vinales, Bak Marqez fulgte Ducatis Andrea Dovizioso (nummer 3) og Suzuki-debuterende Andrea Iannone.

Det ble en spennende dag for MotoGP-debutantene og teamkameratene i Monster Yamaha Tech 3 Jonas Folger og årets Moto2-mester Johann Zarco. Begge imponerte stort spesielt på onsdag, og så ut til å klare overgangen fra mellomklassen til MotoGP svært bra. Folker var noen fattige tiendeler raskere enn Zarco, og de hadde en herlig fight på banen.

Facebook-kommentar