dovi1

 

Seks års «ørkenvandring» er over for Ducati. Og ikke bare kunne Andrea Iannone klatre opp det øverste trinnet på seierspallen. For hakket under sto teamkompis Andrea Dovizioso.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Sist gang Ducati vant et MotoGP-løp var på Phillip Island i 2010. Fører den gang var Casey Stoner. Og vi må enda lenger bakover i tid for å finne sist gang det italienske merket tok en dobbeltseier: Også det i Australia. Også den gang med Stoner øverst, og med Loris Capirossi på sølvplass.

 

VAR FORVENTET

Det var for så vidt forventet at Ducati skulle vinne på Red Bull Ring i Østerrike. Banen er offisielt den raskeste i MotoGP-sirkuset, og stiller store krav både til kraftig akselerasjon, høy toppfart – og sugende nedbremsing. Egenskaper som Ducatis 2016-utgave av MotoGP-sykkelen har i rikt monn.

 

DOMINERTE

De to Ducatiførerne dominerte det 28 runder lange løpet i solskinnet på Red Bull Ring, etter at både Valentino Rossi og Jorge Lorenzo hadde luktet på ledelsen i løpet av de to første rundene. Iannone tok ledelsen på runde to, men ble passert av en jaktende Dovizioso på runde ti. Den ledelsen holdt han helt til det gjensto åtte runder. Da overtok Iannone teten igjen, og den ga han ikke slipp på. For å sette det hele i perspektiv for Ducati: Det er kjørt 100 GP-løp i den største klassen uten Bologna-seier. Det hadde søndag gått 2128 dager siden Stoner vant på Phillip Island.

 

LORENZO I FARTA

Regjerende verdensmester Jorge Lorenzo har ikke sett ut som seg selv på flere måneder, men «våknet opp» under lørdagens kvalifisering. Han var maktesløs mot de to italienerne i front, men sikret seg en lenge etterlengtet tredjeplass. Valentino Rossi tok fjerdeplassen, men klarte aldri å utfordre Lorenzo i kampen om den siste pallplassen.

 

TAPRESTE MANN

Marc Marquez hadde en stygg krasj i sving nummer tre lørdag morgen, og slo skulderen ut av ledd. Den ble «banket på plass igjen», og Hondaføreren fullførte det 28 runder lange løpet til en imponerende femteplass. Uten tvil banens tapreste mann. Sistnevnte leder VM sammenlagt med 181 poeng. Lorenzo har 138, og Valentino Rossi står nå med 124 poeng.

Allerede førstkommende helg skal det kjempes om flere poeng. Da på legendariske Brno i Tsjekkia.

Facebook-kommentar