austria1

JODLING: Lorenzo, Dovizioso, Pedrosa, Marquez og Crutchlow får hver sin østerrikske skinnbukse før alvoret tar til på Red Bull Ring i alpelandet.

 

19 år har gått siden det sist ble arrangert MotoGP i Østerrike. Denne helgen er sirkuset tilbake i alpelandet.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Alle som har vært på motorsykkeltur i de østerrikske alper vet at været kan være relativt ustabilt. Så også denne helgen. Da MotoGP startet sin første fritrening fredag formiddag var det ikke mer enn ni grader i luften. Det skaper utfordringer for førere og team, spesielt fordi de offisielle testene på banen har foregått i temperaturer rundt 30 varmegrader.

 

SUZUKI

Heldigvis regner det ikke, og den som ser ut til å ta utfordringen fra værgudene best, er Suzuki og Maverick Vinales. Den unge spanjolen – som fra neste år blir teamkamerat med selveste Valentino Rossi hos Yamaha – var raskeste mann rundt banen fredag formiddag. Det bør dog nevnes at rundetidene er nesten tre sekunder bak de beste tidene (syv Ducatiførere på topp i den siste offisiell testen) fra tidligere i år. Men da må vi også ile til å nevne at banen er bygget litt om av sikkerhetsgrunner, slik at hastigheten settes noe ned før en av de ti svingene.

 

MARQUEZ LEDER

Sommerferien er over for MotoGP-førerne, og siste halvdel av sesongen skal avsluttes. Så langt er det Marc Marquez som topper sammenlagtlisten. Han leder serien med totalt 170 poeng. Bak der følger Jorge Lorenzo med 122 poeng, og Valentino Rossi med 111 poeng. Både Marquez og Lorenzo har tre løpsseiere i år, men Lorenzo har bare vært en skygge av seg selv i de siste løpene. I første fritrening fredag var han et døyt halvsekund bak ledende Vinales.

 

RASK BANE

Red Bull Ring er regnet som en av MotoGPs raskeste baner. Banen er 4,3 kilometer lang, har tre venstresvinger og syv høyresvinger. Lengste rettstrekke er på drøyt 600 meter, noe som gir en topphastighet på rundt 315 kilometer i timen. Banen ligger i  i Styria i Murtalregionen. Nærmeste by er Spielberg. Banen ble bygget i 1969 og ombygget i 1996. MotoGP-førerne skal kjøre hele 28 runder rundt «ringen» før vinneren kåres. Da har de tilbakelagt 120,9 kilometer – og altså tråklet seg gjennom 280 svinger på vei mot målstreken.

Facebook-kommentar