marquex2

 

For syvende gang startet han et VM-løp på Sachsenring fra beste startspor. Og for syvende år på rad tok han hjem seieren. Ikke rart Marc Marques svevde høyt i Tyskland.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Men etter snaut halvparten av de 30 rundene på den ikoniske, tyske banen var det slett ikke gitt at det var Marquez som skulle ta hjem seieren.

 

REGNSPESIALISTER

For løpet startet på en regntung bane, og samtlige førere hadde regndekk på MotoGP-maskinene. Flere førere strevet på det vanskelige underlaget, men i front klarte regnspesialistene Andrea Dovizioso, Danilo Petrucci og Valentino Rossi å tilrive seg en liten ledelse på det jaktende feltet, med «Dovi» helt i front, med ca to sekunders ledelse på Rossi, etter at Ducatifører Petrucci krasjet. Bakover i feltet var det åpenbart at Marc Marques og spesielt Jorge Lorenzo ikke klarte å holde samme tempo som de i front.

 

DRISTIG TAKTIKK

Men så begynte banen å tørke opp, og et stadig bredere og tørrere racingspor åpenbarte seg. Etter 12 runder var Andrea Iannone den første som kjørte inn og byttet til såkalte «intermediate» dekk – altså en blanding av slicks og regndekk. Og på runde 17 kjørte Marquez inn og byttet sykkel. Og i depoet hadde teamet hans gjort et dristig valg: De sendte Marquez ut på banen igjen på slicks. Det skulle vise seg å være en aldri så liten genistrek. For umiddelbart var rundetidene hans fire sekunder raskere enn de i front.

 

ROSSIS TABBE

I front ventet – skulle det vise seg – Valentino Rossi alt for lenge med å bytte sykkel og dekk. Faktisk helt til det kun gjenstod syv runder av løpet. Og der de andre valgte slicks ble Rossi sendt utpå med blandingsdekk. Det var en tabbe. Rossi falt som en stein gjennom feltet til en åttendeplass ved målgang. Marquez kjørte inn til seier, med en overlykkelig Cal Crutchlow på andreplass (han blir pappa for første gang om bare noen dager), og Andrea Dovizioso på siste pallplass.

 

UTE AV FORM

Vi så det på Assen, og det ble enda tydeligere på Sachsenring: Jorge Lorenzo er fullstendig ute av form, både på vått og tørt føre. På lørdag måtte han gjennom første kvalifisering (de ti beste førerne på den tredje fritreningen går som kjent direkte til kvalifisering to) for å komme seg til Q2. Der klarte han ikke bedre enn ellevte beste startspor. I tillegg: Han krasjet både i Q1 og i Q2. Lorenzo endte til slutt på 15. plass og fikk med seg ett fattig poeng i VM-sammendraget. Der leder nå Marc Marquez nå med 170 poeng. Jorge Lorenzo har 122, mens Rossi står med 111 poeng. Med ni løp igjen og 25 poeng for seier kan Marquez sitt forsprang på de to Yamahaførerne bli svær vanskelig – om ikke umulig – å ta igjen.

 

marquez1

Facebook-kommentar