marquez

 

At Australia er så mye mer enn sol, surf og sand fikk MotoGP-førerne til fulle oppleve fredag. Dagens andre fritrening ble avlyst på grunn av pøsregn. Og ikke helt uten en smule regeldramatikk.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Det var kun Moto3-førerne som fikk gjennomført begge de planlagte fritreningene fredag. MotoGPs andre fritrening ble rødflagget etter bare få av de 45 oppsatte minuttene. Da – som vi sier på godt norsk – høljet det ned så kraftig at det ble ansett som utrygt.

 

«NYTT» ANSIKT

På veldig kort varsel har for øvrig Nicky Hayden igjen måttet påta seg et «vikariat» i MotoGP-sirkuset. Denne gang som «stand in» for ingen ringere enn Dani Pedrosa. Pedrosa hadde en voldsom highside i Japan forrige helg, hvor han brakk kragebenet. Pedrosa kjørte derfor ikke løpet på Twin Ring Motegi forrige søndag, der teamkamerat Marc Marquez sikret seg VM-tittelen etter at utfordrerne Valentino Rossi og Jorge Lorenzo begge krasjet ut av løpet.

– Det var helt emosjonelt å komme inn i garasjen her i Australia og se en Repsol Honda med mitt nummer på. Nesten nøyaktig ti år etter at jeg tok VM-tittelen på «samme sykkel», sa supervikar Hayden på torsdagens pressekonferanse.

 

REGLER SKAL HOLDES

Engelske Cal Crutchlow var raskest av MotoGP-førerne på den første fritreningen fredag morgen. Deretter kom Valentino Rossi bar noen få hundredeler bak. Men så forsvant plutselig Rossi fra toppen av listen, og ble flyttet ned til 20. plass – så vidt bak «teamkamerat» Jorge Lorenzo. Det viste seg at Michelin har satt en begrensning på maksimalt ti runder på regndekket Rossi benyttet. Men at italieneren hadde kjørt mer enn ti runder på bakdekket. Straffen for regelbruddet var altså at han ikke fikk godkjent sine raskeste runder som tellende.

 

REGNEKSPERTENE

Bak Crutchlow kom derfor regnekspertene Danilo Petrucci (Ducati) og hjemmefavoritt, australske  Jack Miller. Fem hundredeler bak Miller kom den nye verdensmesteren i 2016, Marc Marquez.

Vi tipper at både Petrucci og Miller satser på at værmelderne ikke tar feil når de melder om lave temperaturer, mye vind og ikke minst regn både lørdag og søndag. En som definitivt ønsker seg sol og varme, er Jorge Lorenzo. Yamaha-føreren har på ingen måte vært komfortabel på vått føre denne sesongen. Noen forståsegpåere sier det skyldes at han ikke er komfortabel med regndekkene til Michelin. Andre sier det sitter i 2015-verdensmesterens hode.

crutchlow

Facebook-kommentar