SEPANG, MALAYSIA: Verdens raskeste motorsyklister har avsluttet tre dagers testing på Sepang utenfor Kuala Lumpur i Malaysia. Vi spår at årets sesong blir mer spennende enn på lenge.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Disse ofisielle MotoGP-testene handler egentlig ikke om hvem som er raskest, men om å teste ut nye motorer, nye chassis, nye svingarmer, ny aerodynamikk, nye innstillinger på elektronikken, nye dekk. Men…

 

HETT BLOD

Ingen (unge, i alle fall) med heftig racingblod i årene klarer å motstå fristelsen til å være den raskeste gutten i klassen. Og derfor ble de mykeste Michelin-dekkene plukket fram til de siste 15 minuttene av den tre dager lange testen i Malaysia. Ingen klarte dog å smadre tiden til Valentino Rossis nye teamkamerat Maverick Vinales.

 

RASKEST

Yamahafører Maverick Vinales var raskest på den aller første testen i Valencia i Spania rett etter at fjorårssesongen var avsluttet. Det var første gang han tøylet Yamahas MotoGP-sykkel M1. Med de to dagene i Spania har han nå fem dagers offisiell testing under beltet. Og han er fortsatt raskeste mann. Det spekuleres allerede i hvor gode venner han og Rossi kommer til å forbli…

 

VELDIG TETT

Når det er sagt: De 15 raskeste på Sepang i dag var alle innenfor ni tiendeler av spanjolens bestetid.Mellom de ti beste var det bare et halvsekund mellom Vinales og nykommer Johan Zarco (verdensmester i Moto2). Fjorårets MotoGP-mester Marc Marquez var bare 13 hundredeler bak Yamahaføreren. Deretter fulgte Andrea Dovizioso, Dani Pedrosa og Valentino Rossi. Sistnevnte 22 hundredeler bak Vinales. Jorge Lorenzo har også begynt å bli kjent med sin Ducati, og klokket inn 39 hundredeler bak raskeste fører. Det ga ham en niendeplass på tidsskjemaet.

 

MER TESTING

De tre dagene med testing på Sepang var årets første, offisielle test for MotoGP. Men det kommer mer: Om to uker er det mer testing på Phillip Island utenfor Melbourne i Australia 15. februar, før det er testing på Valencia i Spania på kvinnedagen 8. mars. Så flytter hele sirkuset seg til Losail-banen i Qatar 10. og 17. mars. Og så – endelig – er vi klar for første løp i årets MotoGP med race i Qatar søndag 26. mars. Flere enn oss som gleder seg?

 

Facebook-kommentar