_gp_8813.gallery_full_top_fullscreen

 

Denne helgen har MotoGP flyttet seg til Tyskland og Sachsenring. Vil Valentino Rossi slå tilbake etter at han krasjet fra en ledelse på Assen for tre uker siden?

 

Tekst: Claus Diseth

 

Åtte av 18 løp er allerede kjørt. Marc Marquez har skaffet seg en ledelse, og står med 145 poeng før Sachsenring. Jorge Lorenzo har 121 poeng, og Valentino Rossi på tredjeplass står med 103.

 

KONKURRANSEDYKTIG

– Jeg har følt meg konkurransedyktig og rask hele sesongen. På Assen jobbet både jeg og teamet veldig godt, og jeg var rask både på tørt og vått føre der. Dessverre krasjet jeg fra en solid ledelse. Så denne helgen må vi virkelig jobbe hardt for å forsøke å knappe inn på ledelsen Marquez og Lorenzo har i mesterskapet, sier Valentino Rossi til MotoGP.com.

 

SOMMERFERIE

Jorge Lorenzo er selvfølgelig også opptatt av å reise kjærringa etter en relativt bedrøvelig innsats på den regnvåte banen i Assen.

– Dette er jo det siste løpet i den første halvdelen av sesongen, og jeg håper å kunne ta sommerferie med en god prestasjon her i Tyskland. Jeg forventet ikke et så vanskelig race på Assen, men heldigvis klarte jeg å sikre meg noen verdifulle poeng slik at avstanden til Marc Marquez ikke har blitt alt for stor, sier Jorge Lorenzo i en pressemelding fra Yamaha.

 

EN TAKTIKER

Marc Marquez har kjørt mer med innsiden av hodet enn med høyrehånden denne sesongen. Det har gitt gode resultater, og han har nå en god ledelse i sammenlagtmesterskapet – 24 poeng er forspranget ned til Lorenzo. Likevel; på Assen måtte Hondaføreren se seg slått av unggutten, australske Jack Millier. Miller tok sin første seier i MotoGP-klassen etter en fantastisk oppvisning på den regntunge banen i Nederland.

 

VÆRMELDING

Vi tipper Miller ønsker seg regn i Tyskland også. Akkurat nå (fredag kl. 0945) er det grått med lett regn i luften. Værutsiktene for lørdag ser bedre ut, mens det for søndag er mer usikkert. Det er ikke spesielt varmt på banen for øyeblikket (kun 13 grader), noe som allerede har ført til en rekke avkjøringer i Moto3-klassen. MotoGP har sin første fritrening i dag klokken 09.55 og fritrening nmmer to sendes direkte på motogp.com klokken 14.05.

Facebook-kommentar