HELT RÅTT: Jorge Lorenzo viste hvem som var sjefen under flomlysene i Qatar.

HELT RÅTT: Jorge Lorenzo viste hvem som var sjefen under flomlysene i Qatar.

 

Årets første MotoGP-løp er ferdigkjørt. Og det endte på samme måte som siste løpet i fjorårets sesong.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Jorge Lorenzo er kanskje ikke verdens mest karismatiske idrettsutøver. Men fyttirakkern: Spanjolen kan kjøre motorsykkel!

 

ÅRETS FØRSTE

Årets første løp i MotoGP-serien er unnagjort. I flomlyset på Losail-banen i ørkenstaten Qatar var spørsmålene mange før startskuddet gikk: Ville de nye Michelindekkene holde et helt race? Hvordan ville den nye, ikke fullt så sofistikerte elektronikken påvirke førerne gjennom drøyt tyve 5,3 kilometer lange runder? Og ikke minst: Hvem ville ta årets første seier?

 

IKKE TRUET

Etter drøyt 15 runder av løpet, passerte Jorge Lorenzo (Yamaha) Ducatifører Andrea Dovizioso, og derfra og inn til målstreken var han aldri alvorlig truet. Han er riktignok fra ferieøya Mallorca, men det var ingen ting ferieaktig over Lorenzos kjøring på Losail. Og en veldig mye bedre start på sesongen for spanjolen enn fjorårets, da han strevet med innmaten i hjelmen, og måtte se seg solid slått blant annet av «teamkamerat» Valentino Rossi.

 

TALK IS CHEAP

Rett etter målpassering gjorde Lorenzo en slags «glidelåsbevegelse» på tvers av hjelmfronten, akkurat som for å si at «nå er vi ferdig med snakkingen, nå må ord omsettes til handling». Hvem den meldingen var til skal vi ikke spekulere i, men det er ikke helt ukjent at Lorenzo og Rossi ikke er verdens beste venner.

 

RESULTATER

Ducatis Andrea Dovizioso kom inn til andreplass, knappe to sekunder bak Lorenzo. «Dovi» hadde en tett fight med Marc Marquez på de siste rundene, men knep sølvplassen et par tiendeler før Hondaføreren. Valentino Rossi fikk den sure fjerdeplassen, men kjempet i realiteten ikke om pallplassen i Qatar. Suzukis stjerneskudd Maveric Vinales tok en solid sjetteplass, rett bak Dani Pedrosa.

MotoGP fortsetter om fjorten dager i Argentina. Deretter går det bare en uke før kanonene lades i Austin, Texas før sirkuset flytter seg til Europa.

 

Facebook-kommentar