MotoGP-førerne har vært gjennom fire offisielle tester siden november 2016. En mann skiller seg ut før sesongen sparkes i gang i slutten av mars.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Han var raskest første gang han rattet Yamahas M1 i Valencia i november 2016. Raskest på den første testen i 2017 på Sepang. Raskest på Phillip Island. Og raskest igjen på Losail-banen i Qatar nå i helgen.

 

I SKYGGEN

Så langt har Maverick Vinales debut som fabrikkfører hos Yamaha vært et lite eventyr. Han har erstattet verdensmester Jorge Lorenzo, og setter sin mer meritterte teamkollega Valentino Rossi helt i skyggen. Over de tre dagene under flomlyset på Losail var han nest raskest fredag, og raskest både lørdag og søndag.

 

NOE PÅ GANG

Det er virkelig noe på gang i garasjen hos Ducati også. Andrea Dovizioso var bare noen hundredeler bak Vinales, med Hondafører Dani Pedrosa hakk i hæl. Og på fjerdeplass: Ducatis Jorge Lorenzo. Selv om vi fortsatt er litt uvante med å se ham i rød skinndress, gjør verdensmesteren store fremskritt på årets utgave av den italienske fabrikkens MotoGP-sykkel. Lorenzo var bare ett tidel bak «Dovi» og kun to tideler bak Vinales.

 

ROSSI DA?

Veteran Valentino Rossi hadde bare en brukbar dag på jobben fredag, men havnet bare noe få tideler bak Vinales lørdag – med nest raskeste rundetid. Søndag var heller ikke Rossis beste dag, og han havnet bare på ellevte plass på resultatlisten. Verdt å merke seg er at han dermed var bak de to debutantene Jonas Folger (syvende plass)  and Johann Zarco (niende plass).

 

FULL CRASH

Hva så med Marc Marquez? Vel, Hondaføreren krasjet tre ganger lørdag, og tre ganger søndag. Selv om han slapp uskadet fra møtene med asfalt og sandfeller, er ikke såpass mange brutale møter med Moder Jord det beste for selvtilliten.

Uansett: Racing er noe helt annet enn test, og vi tror både Rossi og Marquez kommer sterkt tilbake når flomlyset tennes i Qatar søndag 26. mars. Racinghelgen starter allerede 23. mars med fritreninger. Som vanlig er det kvalifisering på lørdag.

Vi gleder oss!

Facebook-kommentar