Både Valentino Rossi og Marc Marquez feiret bursdag under den tre dager lange MotoGP-testen på Phillip Island, men det var kometen Maverick Vinales som tok kaka!

 

Tekst: Claus Diseth

 

Omtrent fra første øyeblikk han satt seg i salen på sin nye Yamaha M1 i november i fjor, har Maverick Vinales vært MotoGP-sirkusets desidert raskeste mann. Det var også tilfellet på Phillip Island utenfor Melbourne i Australia.

 

RASKERE ENN ROSSI

Bortsett fra på første testdag hvor Vinales sin raskeste runde var 49 hundredeler saktere enn Marquez, har han hatt rundetider ingen av de andre har kunnet matche. På testdag to var han eneste fører som så tider på 1.28-tallet, og var nesten halvsekundet raskere enn Hondafører Marc Marquez, åtte tideler raskere enn teamkamerat Valentino Rossi og 1,35 foran Jorge Lorenzo – noen av de man antar vil være med å kjempe i toppen av årets MotoGP.

 

HELT HJEMME

Også på testens siste dag var Vinales nesten i en klasse for seg. Hans raskeste runde var tre tideler raskere enn Marquez, og nesten halvsekundet kjappere enn treer på tidstabellen, Dani Pedrosa. Hvorvidt dette setter grå hår i hodet på 38 år gamle Valentino Rossi vites ikke, men faktum er at veteranen var helt nede på ellevte plass, nesten sekundet bak ungkalven i front.

 

BLIDERE LORENZO

Nybakt Ducatifører Jorge Lorenzo tok også store skritt på Phillip Island og begynner å finne seg mer til rette på den italienske maskinen. Han startet første dag av testen på en beskjeden 11. plass drøyt sekundet bak teten. Deretter gikk det bakover til 15. plass på dag to, hele 1,35 etter bestemann. Men på siste dag løsnet det for Lorenzo. Han kjørte runde etter runde på jevne 1.29,5 og havnet til slutt på en åttendeplass, snaue åtte tideler bak Vinalez.

 

TIL QATAR

Nå har MotoGP-førerne forlatt Australia. De er tilbake med den siste offisielle testen i forsesongen på Losail-banen i ørkenstaten Qatar 10. mars for tre nye dager med testing. Deretter er det pause fram til årets første løp 26. mars – også det i det etter hvert så tradisjonsrike flomlyset under ørkenhimmelen i Qatar.

Facebook-kommentar