Da 18 år gamle Sturla Fagerhaug fra Heggedal kjørte inn til en 9. plass under Tysklands Grand Prix for 1 måned siden, tok Norge tok sine første VM poeng i MotoGP serien siden 1974. Da var det Kjell Harald Solberg som tok en 4. plass under gateløp på Imatra i Finland. MotoGP serien het dengang Tourist Trophy, og mye er forandret siden da.Av: Mona Forsnes

Det som imidlertid er sikkert, er at det er en aldri så liten sensasjon at Norge nok en gang er tilstede i motorsykkelsportens svar på Formel 1. På mange måter mot alle odds ettersom konkurrentene starter mange år før, samt har helt andre forutsetninger både når det gjelder treningsforhold og tilgang til midler.

Nå har det vært sommerferie for verdens raskeste førere på 2 hjul, og Sturla har benyttet tiden til trening. Først hos teamet i Italia. Deretter her hjemme i terrenget og hos Olympiatoppen. Nå er det imidlertid slutt på ferien. Først venter Tsjekkias Grand Prix førstkommende helg.

Deretter følger en uke med hardtrening hos Red Bull i Østerrike. Derfra går det direkte til USAs Grand Prix på legendariske Indianapolis. Etter USA blir det tid til en lunsj her hjemme før det bærer videre til San Marinos Grand Prix. Og som ikke det skulle være nok, så er Sturla invitert til Formel 1 runden på Monza påfølgende helg. Bakgrunnen er at Sturlas teamsponsor, Air Asia, også er dypt involvert i Formel 1 serien. Eieren av det Malaysiske lavprisselskapet, Tony Fernandes, har blitt en god venn av Sturla og vil gjerne ta han med inside på et Formel 1 løp. Med andre ord går Sturla inn i en travel høst, og han føler seg klar så vel fysisk som psykisk.

Helgens Grand Prix runde sendes på Viasat Motor og Viasat Sport.

Kilde: sturla-racing.com

Facebook-kommentar