Frankrike er et av landene i verden som har stor tetthet av tohjulinger og de blir stort sett tolerert selv om de parkerer på fortau, kjører litt fortere enn vanlig trafikk og biler legger seg gjerne litt til siden slik at de kan ”snike” seg frem mellom bilene.Av: Mona Forsnes

Nå har myndighetene funnet ut at tohjulingene skal bli en vanlig trafikant og at det skal bli slutt på slike ulovligheter i fremtiden. De har allerede strammet inn grepet når det gjelder parkeringen og nå skal de også gjøre det ulovlig å kjøre mellom filene på veien. Boten svir sikkert der også..

For å vise myndighetene hva de mener om dette vil FFMC (Federation Francaise des Motards en Colere) organisere en større protest 13. mars i år.

I alle de større byene i Frankrike, er motorsyklister blitt spurt om å kjøre som om de kjørte en bil og på den måten ta opp like mye plass. Om dette vil bli gjennomført, kommer det til å bli enorme køer i byene der motorsyklister kjører.

På denne måten er det 100000 kjøretøy ekstra og det utgjør en del trafikkproblemer som forhåpentligvis får myndigheten til å ta en snuoperasjon..

Et av kryssene i Bankok hvor det hoper seg opp trafikk:

Lane-Split-Lights-Bangkok_1265714527.jpg

Poster-Lane-split_1265714553.jpg

Kilde: Bikes in the fast lane

Er du enig at det alltid er plass i mellom filene?

Facebook-kommentar