terror

MC MOT TERROR: I London tar politiet i bruk motorsykler i kampen mot terror. FAKSIMILE: Dagens Nyheter. FORSIDEFOTO: Kirsty Wigglesworth / AP

 

Bevæpnet politi på BMW-motorsykler skal i fremtiden håndere terrortrusler i storbyen London.

 

Tekst: Claus Diseth

 

I kampen mot terror har London øket sin bevæpnede politistyrke med 600 menn og kvinner. En gruppe av disse elitetroppene blir å finne på motorsykler.

 

FREMKOMMELIGHET

For øyeblikket er dette motorsykkelpolitiet under trening – og det er offroadkjøring de trener hardest på. En representant for London-politiet sier til Sky News at målet med denne MC-troppen er fremkommelighet og rask respons. London-trafikken er som kjent til tider både voldsom og stillestående, og engelskmennene mener at motorsykler har langt bedre fremkommelighet i tett trafikk enn konvensjonelle utrykningskjøretøyer.

 

STORT HINDER

– Om du ser på Europa, for eksempel på Paris og Belgia, så blir trafikken et stort hinder mot en rask respons, sier et medlem av antiterrorstyrken til Sky News.

 

TO PÅ EN

 – Vi har sett på taktikker og å kjøre flere på samme motorsykler gir en veldig rask og effektiv respons. Mannskapene trener nå på å kjøre off-road slik at de kan kjøre opp og ned over fotrauer, og utenom det vanlige veinettet for å ta seg raskt fra A til B, sier representanten.

Facebook-kommentar