I TRØBBEL: De lager vakre motorsykler, men nå er MV Agusta i økonomiske vansker. Igjen.

I TRØBBEL: De lager vakre motorsykler, men nå er MV Agusta i økonomiske vansker. Igjen.

 

OPPDATERT: MV Agusta skal være i økonomisk trøbbel. Igjen. Flere medier rapporterer at produksjonslinjene skal være stengt, og at selskapet har søkt om konkursbeskyttelse.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Artikkelen er oppdatert

Selskapet bak MV Agusta er igjen på jakt etter investorer med fete lommebøker, men så langt har de ikke lykkes. Blant annet fordi direktør og majoritetseier Giovanni Castiglioni ikke er villig til å gi fra seg kontrollen over selskapet.

 

MERCEDES AMG

Det er ikke veldig lenge siden (februar i år) Mercedes AMG inngikk et samarbeid med MV Agusta hvor utvalgte AMG-butikker skulle stille ut en eller flere motorsykler i sine lokaler. AMG eier 25 prosent av aksjene i MV Agusta. AMG skal ha vært interessert i å kjøpe alle aksjene i den italienske motorsykkelfabrikken, men Giovanni Castiglioni har altså ikke vært interessert i å selge eller gi fra seg kontroll.

 

KONSEKVENSER

Denne holdningen har altså fått store konsekvenser. I følge Cycle World er MV Agusta uten arbeidskapital, og resultatet er – i følge samme publikasjon – at de har måttet stoppe produksjonen av sine F3-modeller, og har sagt opp et ukjent antall arbeidere.

 

IKKE FØRSTE GANG

Det er langt fra første gang MV Agusta er i økonomisk trøbbel. Både Cagiva og Harley-Davidson har i perioder vært inne på eiersiden. Begge selskapene kjøpte solide aksjeposter, investerte tungt i fabrikken i Varese i Italia, for senere å selge seg ut med store tap. For nærmest en slikk og ingenting kjøpte Giovanni Castiglionis far – Claudio – aksjepostene tilbake fra de tidligere medeierne.

 

WORLD SUPERBIKE

MV Agusta har for tiden to team i World Superbike, med kanskje Leon Camier (England) som den mest profilerte føreren. Flere mener nå at satsingen henger i en tynn tråd, og at det første et MV Agusta i økonomiske vansker burde gjøre, var å trekke seg ut av sporten.

 

OPPDATERT

Cycle World bekrefter i dag at MV Agusta har søkt om konkursbeskyttelse. Om dette går i orden, blir det en langsiktig avtale med firmaets kreditorer om nedbetaling av gjeld mens man leter etter nye investorer. Dette selvfølgelig for å sikre det som måtte være igjen av verdier og midler.

Facebook-kommentar