Konkursspøkelset har hengt over fargerike MV Agusta i lang tid. Nå kan det se ut som om «spøkelsesklædden» i alle fall foreløpig har forsvunnet.

 

Tekst: Claus Diseth

 

I forrige uke avgjorde nemlig en italiensk domstol at eiernes løsningen for refinansiering og kostnadsreduksjon av selskapet, er tilstrekkelig til at de får lov til å drive videre. Enn så lenge.

 

SLANKING OG KUTT

Den skisserte løsningen for å få den finansielle skuta på rett kjøl igjen, kommer til å svi. MV Agustas eiere blir nødt til å slanke modellprogrammet betraktelig. Og de må si opp mange av sine dedikerte ansatte. Hvilke modeller som skal bort, er foreløpig ikke kjent.

 

KORT FRIST

Men MV Agusta har ikke lange tiden på seg til å bevise at sparetiltakene er tilstrekkelige. Den italienske domstolen har i følge MC-Avisa utnevnt Riccardo Broggini til å kontrollere at planene settes ut i livet som forutsatt.  Han skal ha et møte med de involverte kreditorene allerede 7. juni. Da vil trolig mye av selskapets eventuelle fremtid avgjøres. Også med tanke på hvilke modeller som overlever – og hvilke prosjekter som må legges på hylla.

 

KRISERAMMET

MV Agusta som selskap har vært i hardt vær mange ganger, men har blitt reddet av gongongen i siste liten. Det har nå gått et år siden vi fikk siste krisemelding fra selskapet. I mellomtiden har den italienske motorsykkelprodusenten fått litt krisehjelp fra et delvis russisk-eid konsortium som kaller seg Black Ocean. Det er sistnevnte som stiller med den kapitalen som trengs når selskapet nå skal restruktureres.

Facebook-kommentar