PARTNERE: AMG-Mercedes kjøper 25 prosent av MV Agusta.

PARTNERE: AMG-Mercedes kjøper 25 prosent av MV Agusta.

 

Ryktene har gått i lang tid, men nå er det bekreftet: AMG-Mercedes kjøper 25 prosent av MV Agusta-konsernet.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Det er altså ikke selve Mercedes som kjøper seg inn i MV Agusta, men Mercedes sin sportsbil-divisjon. Det betyr trolig at MV Agusta får en langt mer solid økonomisk plattform enn hva som har vært tilfellet, samtidig som AMG Mercedes trolig tenker strategisk i forhold til utslippskrav.

 

DET BETYR…?

De nåværende reglene pålegger et selskap utslippskrav – og dermed avgifter – pr. kjøretøy. Motorsykkelproduksjon vil bidra til en reduksjon her. Dette var vel forsåvidt også bakgrunnen for at det i sin tid var Audi-eide Lambourghini som kjøpte seg inn i Ducati, og ikke selve Audikonsernet.

 

SOM HÅND I HANSKE

I en pressemelding fra AMG Mercedes/MV Agusta heter det at de to fabrikkene passer hverandre som hånd i hanske; begge er fokusert på eksklusivt håndtverk og innovativ design. Pressemeldingen sier ingen ting om pris, men det er tidligere spekulert i om AMG må gi 30 millioner euro (ca 240 millioner kroner) for en fjerdedel av MV Agusta. Avtalen mellom de to selskapene må godkjennes av myndighetene. Det er ventet at dette vil skje i løpet av utgangen av november.

Facebook-kommentar