MZ var et av Europas største motorsykkelprodusenter, som etter å nesten å ha gått helt under, ble forsøkt reddet av det Malayske selskapet Hong Leong Industries som kjøpte den gamle MC-merket i 1996. Ved årsskifte var det igjen kroken på døra og nedleggelse etter mange år med røde tall.

Nå har de to tyske x-GP guttene Ralf Waldmann og Martin Wimmer sammen med en gruppe investorer kjøpt restene og satser med ny giv.

Kjøpesummen er hemmelig, men skal i følge flere medier ligge på rundt 4 5 millioner Euro. I handelen følger da ikke MZ sin egenutviklede parallell-twin, så de nye eierne må enten utvikle ny motor eller shoppe motor andre plasser.

De nye eierne har allerede startet opp jakten etter de arbeiderne som ble oppsagt ved forrige nedleggelse, og håper å komme i gang med produksjonen av 125-serien snarest mulig.

Planene videre er og utvikle racing-sykler, både innen enduro og RoadRacing med bruk av deler fra andre produsenter, mest trolig fra Kina og/eller India.

For at MZ skal kunne overleve er de nye eierne svært avhengig av kapital, enten i form av store mengder fra eierne, eller som støtte fra blant annet EU, blant annet støtte til forskning og utvikling.

Så vil tiden vise om MZ med masse deler fra Kina og India overlever denne gang.

Hvis du er interessert i mer informasjon om MZ, kan du les det aller meste av historien her.

mz_es150_1238145472_1238145491.jpg

mz6_1238145574_1238145580.jpg

Facebook-kommentar