DSC_9809

PÅ FABRIKKEN: Chaz Davies var på besøk på Nolan-fabrikken og fikk æren av å «lage» den første hjelmen i den nye serien. Foto: Nolan.

 

Racingfans har muligens observert at Chaz Davies har kjørt med en helt spesiell hjelm i de to World Superbike-helgene som er avviklet i Italia i år. Nå kan også du få kjøpt denne hjelmen.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Vel, nå og nå, fru Blom. Hjelmen blir først tilgjengelig til høsten, nærmere bestemt i oktober.

 

STOR SUKSESS

Hjelmdesignet – som strengt tatt Nolan bare skulle spesialprodusere for Davies – har blitt så populært blant racingfans og på sosiale medier, at Nolan nå har bestemt seg for å sette det i serieproduksjon. På samme hjelm som Chaz Davies bruker i WSB – en X-802RR C. Davies Imola Replica.

 

BESØKTE FABRIKKEN

Nolans hjelmer produseres som kjent i Italia, i byen Brembate di Sopra, som ligger i provinsen Bergamo (forøvrig et utmerket sted å oppsøke på motorsykkelferie). Og i forbindelse med oppstarten av produksjonen av Davies hjelm, ble selvfølgelig WSB-stjernen invitert til fabrikken. Og fikk til og med prøve seg som «hjelmprodusent».

 

SPESIALTILPASSET?

Nolan presiserer at ytterskallet til den nye hjelmen som er ment for «mannen i gata» er nøyaktig det samme som det i Chaz Davies sine hjelmer. Det fabrikken gjør med racingstjernenes hjelmer, er å tilpasse innerforet (padding osv) til den enkelte førers spesifikasjoner (og hode og ansikt, vil vi tro). Du og jeg får altså omtrent samme komfort og sikkerhet som RR-førerne. Det bør dog nevnes at en X-802RR-hjelm først og fremst er beregnet på racing, og trolig vil støye for mye for den gjengse touringmotorsyklist.

 

6

 

2

 

5

 

 

 

Facebook-kommentar