ShuheiNakamoto-MarcMarquez

 

Valentino Rossi og Marc Marquez er neppe perlevenner etter sammenstøtet på Sepang-banen i Malaysia. Nå har krangelen flyttet seg til ledernivå mellom Yamaha og Honda.

 

Tekst: Claus Diseth

 

HRC-sjef Shuhei Nakamoto gikk i går offentlig ut og fortalte at Honda hadde bevis for at Valentino Rossi sparket til Marquez sin bremsehendel, noe som førte til at forhjulet låste seg og forårsaket krasjen i sving 14 på Sepang.

 

DATA FRA SYKKELEN

Hondas bevis skal være data fra Marc Marquez sin motorsykkel som skal vise at bremsehendelen plutselig får seg et slag.

– Vi tror at dette slaget er et resultat av Rossis spark, og sykkelens data vil være tilgjengelig for alle som vil sjekke, sier Nakamoto i en pressemelding.

 

YAMAHA UENIG

I dag har Yamaha svart, og «ordkrigen» mellom de to fabrikkene er i gang. Yamaha er ikke fornøyd med Hondas pressemelding etter løpet på Sepang, hvor Honda slo fast at Marquez krasjet som følge av et «usportslig spark fra Valentino Rossi». Movistar Yamaha-teamet svarer at løpsledelsen som gransket hendelsen, ikke har funnet bevis for at Rossi sparket til Marquez sin sykkel.

 

STEMMER IKKE

Det er først og fremst Hondas bruk av ordene «usportslig» og «spark» Movistar Yamaha protesterer mot. Yamahas teamleder innrømmet rett etter løpet i Malaysia at Valentino Rossi hadde oppført seg feilaktig under løpet.

– Men vi avviser Hondas ordbruk i pressemeldingene. De stemmer rett og slett ikke med løpskontrollens funn etter å ha gransket hendelsen, skriver Movistar Yamaha i en pressemelding offentliggjort på www.motogp.com

 

OPPHETET STEMNING

Det er ingen tvil om at krangelen mellom Rossi og Marquez både utenfor og på banen i Malaysia har skapt rabalder i MotoGP-miljøet. Såpass mye rabalder at ledelsen i FIM og Dorna (spanske Dorna eier MotoGP) har kalt samtlige førere og team «inn på teppet» i forkant av avslutningsløpet i Valencia til helgen. Der skal episoden på Sepang være tema.

 

Facebook-kommentar