HONDA: Nå kan du endelig kjøre Honda i himmelen.

HONDA: Nå kan du endelig kjøre Honda i himmelen.

 

Verdens største motorsykkelprodusent – Honda – holder ikke lenger føtter og hjul solid plantet på bakken.

 

Tekst: Claus Diseth

Foto: Honda Aircraft Company

 

Du har kanskje allerede en gressklipper fra Honda, en motorsykkel, en bil, en jordfreser og en påhengsmotor fra samme selskap? What to do, what to do? Vel… om lommeboka er tykk nok, kan du fra neste år kjøpe deg et aldri så privat lite jetfly fra selskapet med slagordet «The Power of Dreams».

 

Dream on!

Ikke visste undertegnede at Honda produserer jetfly. Men det gjør de, altså. Utviklingen har foregått på Honda Aircraft Company sin fabrikk i North Carolina i USA siden tidlig på 2000-tallet, og etter mange års uttesting og godkjenningsprosedyrer, kan bemidlede kunder fra neste år ta sin private HondaJet til himmels.

 

Raskeste Honda

Det nye flyet er trolig den raskeste Honda hittil. 430 knop besørges av to jetmotorer som til alt overmål er montert på oversiden av vingene – ikke under som er det vanlige. Navigasjon kontrolleres av en Garmin GPS – muligens noe mer avansert enn den du har på motorsykkelen din.

 

Første kommersielle

Det nye HondaJet er den japanske fabrikkens første kommersielle flymaskin. Og onde tunger sier kanskje at utviklingen av flyet er årsaken til at Hondas motorsykkelavdeling har vært så lite innovativ de siste årene. Tør vi håpe på at endel av den avanserte flyteknologien snart kommer inn i en ny Fireblade?

Facebook-kommentar