Litt ut av det blå har Suzuki overraskende oppdatert sin nakensykkel GSX-S1000. Vi liker det vi ser!

 

Tekst: Claus Diseth

 

Suzuki har som kjent to GSX-S-modeller: S1000 og S1000F. Den første ser du på bildet over artikkelen. Den siste er utstyrt med kåpe, men er ellers helt identisk.

 

MER «TRØKK»

Nå er det riktig nok ikke de helt store oppdateringene, men vi tror kundegruppen vil sette pris på de endringene Suzuki har gjort på 2017-modellene. Først og fremst er det motoren som har fått en aldri så liten «make over». I forhold til tidligere årsmodell yter den nå 150 gromme hester. Dette er opp fra tidligere 143,5 hester. Momentet er også økt – fra 106Nm til 108 Nm. Altså litt mer bunndrag.

 

VELKOMMEN ENDRING

Nytt av året er også at begge modellene nå har fått såkalt slipperclutch. Dette er en stor fordel ved hard nedgearing og hard nedbremsing. Slipperclutchen kan nemlig hindre bakhjulslåsing eller bakhjuls-stussing om du er litt for brutal når du gearer ned. Resten av endringene fra fjorårets modeller er kosmetiske. Begge modellene får nye, sorte bremse- og clutch-håndtak, samt sort bremsepedal og sort gearspak. F-modellen (altså den med kåpe) får i tillegg originalt sotet kåpeglass.

 

Facebook-kommentar