Selv om innsatsen var stor i helgen i EM i Roadracing på Circuito de Albacete i Spania, ble det dessverre nedtur for alle de fire norske deltagerne siden ingen av dem kom inn til mål.

 

Daniel Møller Warmedal i DMW Media dro ned til Spania for å følge Thomas Sigvartsen, Caroline Olsen, Henning Flathaug og Ole Bjørn Plassen.

 

Foto: DMW Media

 

Under kan du lese hva Daniel Møller Warmedal forteller fra helgen:

 

Årets EM i Roadracing på Circuito de Albacete i Spania ble en nedtur for de norske utøverne. Av fire deltagende kom ingen til mål under løpene.

 

Denne søndagen begynte stort sett bra med warm-up der alle var utpå banen på morgenen og fikk en god følelse før løpene. Henning Flathaug var uheldig og krasjet her men det ble kun mindre skader på sykkelen som raskt ble satt i stand til løp.

 

Sigvartsen gav alt
Thomas Sigvartsen, årets nordiske mester i Superstock 600, deltok her i klassen Supersport 600 og er på Albacete for første gang. Han fikk gode tider allerede på første kvalifisering og startet som nummer 12 i løpet. Nivået på førerne er skyhøyt her nede og Sigvartsen innså at han måtte gå veldig hardt ut dersom han skulle ha en sjanse i løpet. Dessverre ble det litt for mye innsats og han fikk en highsider og krasjet ut i grusen etter bare noen svinger.

 

Utbremsning og sandfelle på Plassen
Ole Bjørn Plassen var fornøyd etter kvalifisering i Superstock 1000 i går der han tangerte sin personlige beste tid fra 2009. Han følte han hadde et bra tempo og var optimistisk før start i dag men det holdt kun syv runder før han fikk en lowsider og gikk i grusen etter langstrekket.

 

Flathaug ute etter krasj i 125GP
Uflaks har vært et gjennomgående begrep for Henning Flathaug denne helgen. Under treninger og kvalifiseringer slet 20-åringen fra Oslo med fronten på sykkelen og fikk ikke holdt det tempoet han ville. Det viste seg å være forskjermen som slo opp i kåpen på sykkelen. Dette ble ikke klart før etter siste kvalifisering og Flathaug måtte dermed starte langt bak i dag. Finaledagen i dag begynte ikke bra, der han krasjet med en annen fører under warm-up, men Henning fikk et høyere tempo rundt banen nå som problemene med fronten var fikset. Før løpet var teamet optimistiske, men allerede i første sving krasjet Henning med tre andre og var ute av løpet. Han fikk seg en skikkelig smell i hodet, så hardt at hjelmen sprakk. Etter en rask tur innom sykestuen ble han utskrevet og har nå kun en vond skulder.

 

Ingen ting klaffet for Caroline
Fjorårets norgesmester i Superstock 600, Caroline Olsen hadde reist ned til Albacete for å vise ryggen til gutta også her. Dessverre så har hun ikke vært i form og blitt syk i tillegg til at hun har slitt med oppsett på sykkel hele helgen. Caroline måtte se seg nødt til å bryte dagens løp i Supersport 600.


 

Facebook-kommentar