Tage_vålerbanen-2012-1

 

Tage Solberg har i helgen deltatt i det Nordiske mesterskapet i Roadracing på finske Alastaro. Denne gangen gikk det ikke til topps for Lørenskog-mannen, men han beholder 4.-plassen sammenlagt.

 

Det nordiske mesterskapet i Roadracing består av fire runder, og det var den andre av disse som i helgen ble holdt på den finske banen Alastaro. Solberg varslet allerede før helgen at formen var dårlig og at han slet med forberedelsene til løpene i Superbike-klassen.Det første av to løp gikk etter forholdene bra for Solberg, der han kom inn til en 8.-plass ved målgang. Skuffet etter det første løpet var Solberg bestemt på å gi alt i det neste, men dessverre tok kreftene slutt og det endte på 11.-plass, noe Tage var langt ifra fornøyd med.

 

Etter å ha kommet hjem til Norge etter en lang reise hjem så uttaler Solberg følgende:

– Jeg er skuffet og misfornøyd etter helgen, det kan ikke gå like bra hver gang. Noen ganger går det skeis, og i helgen var det ingen ting som klaffet og formen var dårlig. Det smakte vondt med dårlige resultater, men jeg er glad for de poengene jeg fikk med meg.

 

Vi i teamet ser nå frem mot neste løp som er på den berømte banen, Arctic Circle Raceway i Mo i Rana, der jeg er godt kjent og har kjørt inn til seier tidligere i 600-klassen. Jeg har aldri klart å komme på pallen i Superbike her, og det er helt klart målsetningen for dette løpet.

 

Tage legger til at selv om helgen gikk dårlig så sitter han igjen med verdifull kjøretrening og ikke minst mye gode opplevelser utenfor banen. Han synes det var artig å møte gamle kjente fjes samt at han gratulerer finske Vesa Kallio med suverene seiere og Norvald Haaland som beste nordmann i Superbike med en fjerde og sjetteplass. Solberg beholder sin fjerdeplass sammenlagt i mesterskapet, og det er mye som kan skje før det er over.

 

Det neste løpet for Tage Solberg er norgesmesterskapets tredje runde på Arctic Circle Raceway i Mo i Rana, som avholdes 6. Juli.

 

 

(Av Daniel Møller Warmedal – DMW Media.no)

 

 

Facebook-kommentar