miller2

SKAL VIKARIERE: Nicky Hayden skal vikariere for skadede Jack Miller (bildet) under helgens MotoGP-løp på Aragon i Spania.

 

I fjor takket den tidligere verdensmesteren for seg i MotoGP, og «rykket ned» til World Superbike og Hondas team der. I helgen returnerer han til den ypperste klassen.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Dessverre er det bare et vikariat for den fargerike og populære amerikaneren Nicky Hayden. Han overtar sykkelen til australske Jack Miller, som skadet seg under fritrening før løpet i Østerrike. Miller vil trolig være tilbake i sitt Honda-team tidsnok til de fire siste rundene.

 

– UVANLIG OPPLEVELSE

– Først og fremst vil jeg ønske Jack en rask rekonvalesens. Han er en kompis og en fører jeg har stor tro på. Mitt håp er at han er «fit for fight» så raskt som mulig, sier den alltid høflige Nicky Hayden. Og fortsetter:

– For meg blir dette en uvanlig opplevelse. Jeg har aldri vikariert på denne måten. Men jeg har et godt forhold til Honda, og fikk grønt lys av mitt Ten Kate-team (også Honda) da forespørselen kom. Så det er fint å kunne bistå et annet Honda-team.

 

ER REALIST

Hayden sier at han ser fram til å slenge et ben over en MotoGP-sykkel i konkurranse en gang til, men 35-åringen er veldig realistisk i forhold til utfordringen han skal møte i Spania. Han skal ikke akkurat dra til Aragon for å «sette verden i brann», som han sier. Men for å ha det litt moro.

 

BEDRE PÅ BANEN

– Den helgen ville jeg nok uansett ha kjørt motorsykkel et eller annet sted, og jeg ville selvfølgelig sett løpet på TV. Så da er det jo faktisk mye bedre å dukke opp i Spania og ha det litt moro, sier han.

– Nå vet jeg jo at konkurransen i MotoGP er så hard at det ikke alltid er like lett å ha det gøy. Og det er klart: Jeg har aldri kjørt sykkelen, aldri opplevd de nye Michelin-dekkene eller den nye elektronikken. Så selv om jeg har mye erfaring, blir dette tøft. Men jeg har mer å lære, og gleder meg, avslutter han.

 

Facebook-kommentar