SMAKTE GODT: Glad norgesmester i Superstock 600, Henning Flathaug.

SMAKTE GODT: Glad norgesmester i Superstock 600, Henning Flathaug.

 

Pressemelding fra Team 86 FLATHAUG RACING

–          NM-gullet smakte godt

Først da Roadracing-talentet Henning Flathaug fikk NM-kransen og NM-gullet rundt halsen gikk det opp for han at han er årets norgesmester i Superstock600.
Roadracing-fører Henning Flathaug sikret NM-gullet allerede under den forrige NM-runden på Karlskoga i Sverige, men under helgens NM-finale på Vålerbanen fikk han endelig beviset på han er årets beste i Superstock600.

-NM-tittelen ble først virkelig for meg når jeg fikk NM-kransen rundt halsen. Det føltes utrolig flott, sier den nybakte norgesmesteren.
Henning Flathaug har vært på pallen i samtlige NM-løp denne sesongen, og under NM-finalen på Vålerbanen ble det to nye pallplasser på Honda-føreren.
-Det ble en tredjeplass og en andreplass, og det er jeg godt fornøyd med. Jeg har ikke vært helt i form denne helgen, da jeg har vært litt sliten og forkjølet, forteller han.
Henning har vært overlegen i serien i år, og forteller at NM-gullet blir hengt opp sammen med de andre medaljene og pokalene han har i trappa hjemme. Flathaug ble norgesmester i 125 kubikksklassen i 2009, men sier at dette gullet betyr mye for han.

-Gullet i Superstock600 henger veldig høyt. Det ligger masse jobb bak denne prestasjonen, og jeg føler ting har løsnet veldig denne sesongen, forteller han.

Ønsker mer matching

Henning Flathaug satser nå på å kjøre finalen i det spanske mesterskapet i Superstock600 i Valencia i midten av november. Den spanske serien er den beste mesterskapsserien etter VM, og VM-teamene ser ofte mot den spanske serien når de ser etter nye førere.

Det er lenge til november hvordan skal du forberede deg til finaleløpet i Spania?
-Jeg skal forberede meg godt, og fortsette å jobbe videre. Jeg kommer også til å kjøre noen treninger her hjemme for å opprettholde kjøringen, forteller han.
Henning Flathaug ønsker å leve av roadracingen, og mener han må kjøre mer i utlandet hvis han skal utvikle seg å bli en enda bedre fører.

-Det er klart man får mer å strekke seg etter når man kjører i en serie med høyere nivå. Både IDM og det spanske mesterskapet er gode serier der jeg kan utvikle meg videre, forteller det norske talentet. Hva som skjer den kommende sesongen er fortsatt usikkert, men den nybakte norgesmesteren håper at NM-gullet vil hjelpe han videre i karrieren.
-Vi har hatt en fantastisk sesong, og vi har utrolig mange gode samarbeidspartnere som har hjulpet meg denne sesongen. Jeg er utrolig takknemlig for det vi har fått til. Nå får vi bruke høsten og vinteren til å finne ut veien videre, forteller den sympatiske roadracing-føreren.

 

 

Facebook-kommentar