Etter en lang vinterdvale er det duket for motorsport-action på Rudskogen Motorsenter førstkommende helg. Da starter årets Norgesmesterskap og NorgesCup i RoadRacing!

 

Foto: Gary Bailey/Rene Skaret/Privat 

 

Rudskogen Motorsenter ligger i Rakkestad Kommune, ikke langt nord for Sarpsborg, og har etter en stor oppgradering siste år, blitt en bane som innbyr til publikumsvennlig konkurranser innen motorsport. Når Borg MC Klubb nå i helgen arrangerer RoadRacing er det på to hjul det hele foregår.

 SuperBike2

Det kjøres løp i totalt åtte klasser med deltakere fra under 20 til nærmere 50 år. Tre av klassene har Norgesmester-status, fire klasser har Norgescup-status og en klasse er uten status (rekrutteringsklasse).

 

Totalt er det ca 120 deltakere som alle sloss om best mulig plassering i de forskjellige konkurransene. Konkurransene deles inn etter motorstørrelse, enten opp til 600 kubikk eller opp til 1000 kubikk, samt reglement på sykler og junior.

 SuperBike3

NorgesCup

I de fire NorgesCup-klassene kjøres det kvalifisering og løp på lørdag. Nasjonal 600 og 1000 er løp for de med MC som ikke er nyere enn 2009 modell. Her kan alle over 16 år delta.

 

I klassen Rookie 600 og 1000 er det ingen spesiell krav til alder på MC (man kan kjøre både i nasjonal og Rookie med samme sykkel). Kun klasseinndeling ut fra motorstørrelse.

 

Norgesmesterskapet

NM er delt inn i tre klasser, Junior (ut fra alder), 600 kubikk og 1000 Kubikk. 600-klassen kalles for SuperStock og 1000-klassen kalles for SuperBike. Junior kjører kval og løp lørdag samt et løp på søndag. I de to andre klassene er det kvalifisering lørdag og begge løpene går på søndag.

 

Her er det mange profilerte førere. I SuperStock er Stinius Viking Ødegård en outsider og Henning Flathaug en stor favoritt. Caoline Olsen er tilbake på norsk jord etter noen år med racing i USA. Den tidligere norgesmesteren har hatt store problemer etter en stygg krasj og har måttet vært igjennom flere operasjoner. Om hun allerede nå til helge finner igjen godformen gjenstår å se. SuperStock har også en annen kvinnelig utøver, Renate Jensen. Her kjører nemlig jentene mot gutta.

 

Henning Flathaug

Henning Flathaug

2015_Stinus_Viking

Stinius Viking Ødegård

Caroline Olsen

Caroline Olsen

Renate_Jensen

Renate Jensen

 

 

I SuperBike har det i mange år vært tre-klaveret Ole Bjørn Plassen, Norvald Håland og Carl Bertelsen som har tapetsert pallen og sammenlagtledelsen. Noen fører har selvsagt forstyrret disse tre i enkelte sesonger og løp, men mye av spenningen de siste årene har dreiet seg om disse tre.

 

Fjorårets Norgesmester, Ole Bjørn Plassen, starter i NM denne helgen, men deltar trolig ikke i flere runder da han har valgt å prioritere Europeisk Cup. Norvald Håland sier til BikePort at han gleder seg til å komme i gang med årets konkurranser og at han føler seg klar. En ordknapp Håland kan virke urovekkende for konkurrentene – han har tidligere i år vist gode takter på trening.

 

Også i SuperBike er det en kvinnelig utøver, Elizabeth Kobberød, og det er nok trolig den eneste bestemor som deltar i høyeste nasjonale nivå i SuperBike i hele Europa.

Ole Bjørn Plassen

Ole Bjørn Plassen

Carl Berthelsen

Carl Berthelsen

 

C-Klassen

 

C-klassen ble innført for noen år siden som en rekrutteringsklasse. Klassen hadde etter en oppstart med litt få deltakere blitt svært populært blant jentene og guttene som ikke har kjørt løp tidligere. Her er det ingen klasseinndeling på kubikk eller annet. Da det er en rekrutteringsklasse vil de som kjører «for fort» bli klasset opp til Norgescup-klassen de tilhører.

 

Det er i dag hele 24 påmeldte til denne klassen til helgas løp. Det vitner om at rekrutteringen går rett vei, selv om man innad i miljøet gjerne skulle hatt med flere unge.

 

Også på nett

Nytt i 2015 blir at det blir live streaming av kvalifisering og løp på internett. Skulle du dermed ikke ha muligheten til å komm på Rudskogen å se det «live», kan du se det hjemme fra sofaen på internett. Live-sendingene vil bli publisert her: http://livestream.com/accounts/8719324

 

Det hele starter lørdag allerede kl 8 med kvalifiseringene. Selve løpene lørdag starter fra kl 1600 og varer fram til ca kl 1930. På søndag starter man med Warm-up fra kl 0900. Løpene starter kl 10:45 og varer helt til kl 18:30.

 

Møt opp og få med deg en helg full av motor-action på nært hold! Inngang koster kun kr 100,-

 

 

Tidsskjema finner du her.

 

Kart til Rudskogen

 

 

 

Facebook-kommentar