Seier og en solid NM ledelse for roadracingtalentet Carl Berthelsen (33) fra Kristiansand og Motor-teknikk racing team (Borg Mc klubb) som kjørte 9. løp i NM roadracing på Vålerbanen denne helgen.

Nå har han en 25 poengs ledelse til nr 2, Norvald Haaland, foran de to siste løpene i NM.

Pressemelding fra Motor-teknikk racing team

Carl satte også ny banerekord i dette løpet som lyder på utrolige 57.66 rundt den 2.2km lange banen. Roger Ruud, den tidligere landslagutøveren i skihopp, fungerer som Carl sin coach og mentor. De har utviklet et godt samarbeid som gir veldig gode resultater. Roger har enorm konkurranse erfaring på veldig høyt nivå.

Under kvalifiseringen lørdag hadde Carl full kontroll da han kjørte inn til bestetid og derpå hadde pole position i søndagens løp. Han kjørte inn på tiden 58,0 som kun var 0,3 sek fra banerekorden Carl satte i 2007.

Løpet startet bra for Carl og han var raskest ut fra startplaten og han skulle gi alt de første rundene, men sykkelen fungerte ikke bra og var helt forskjellig fra kvalifiseringen lørdag. Noen justeringer som var gjort for å gi framdekket lenger levetid og bedre grep gjorde sykkelen veldig vanskelig å kontrollere i alle harde oppbremsninger.Problemene gjorde jobben for seier vanskelig, men ikke umulig.

Norvald Haaland passerte Carl på runde 3 og Carl brukte nå en runde på å finne ut av hvordan han best kunne utnytte sykelen sånn som den var nå og tilpasse seg denne. Haaland får en liten luke til Carl, men denne tetter Carl raskt igjen.

Carl ligger tett på Haaland inn i en rask høyresving på baksiden av banen da Haaland mister grepet foran og går i grusen i over 150km/t.

Carl har 3 sekunder bakover til neste konkurrent, men velger å gi alt for en seier selv om det er Haaland han slåss om NM tittelen med og han er ute av racet.

Mot slutten av løpet har Carl ikke noe mer grep i framdekket og det blir en kamp for å holde oppe tempo og samtidig holde seg på hjulene. Han krysser mållinjen først med 3 sekunder til nr 2 som er Kim Arne Sletten. 3.plassen går til Magnus Solli.

Med Haaland i grusen i dette løpet leder Carl nå NM med 25 poeng på Haaland når det er kun 2 løp igjen å kjøre. Disse skal kjøres på Rudskogen 14.september. Kim Arne Sletten ligger på 3.plass sammenlagt.

Om Carl blir første sørlending i historien med en NM tittel i superbike klassen får vi først svar på denne dagen.

Dette var et veldig taktisk klokt løp av sørlendingen og en stor prestasjon under de forholdene som var. Teamet viser at selv i motgang er de vanskelige å slå. Ny banerekord på 57,66 er utrolig raskt med en sykkel som er langt fra optimal.

Denne helgen var det mekanikere Thor Solli, Morten Steen, Magnus Medalen. Coach Roger Ruud og Carl Berthelsen som utgjorde teamet.

Teamet kjører neste løp 7.september på Hockenheimring i Tyskland. Dette er finaleløpene i det tyske mesterskapet IDM.

0808Rudskogen2_1219647073_1219647245.jpg

Facebook-kommentar