FØRSTEPLASSEN: Ole Bjørn Plassen skal gjøre det han kan for å klatre øverst på pallen når årets NM-sesong er ferdig. Foto: Beate Cathrin Haugen

 

Etter en 2016-sesong i utlandet, satser superbikefører Ole Bjørn Plassen igjen på Norgesmesterskapet på hjemlige baner.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Og føreren er ikke snauere enn at han har satt seg hårete mål: NM-gullet skal «hjem». Det er i alle fall planen.

 

I SPANIA

Etter to sesonger i CEV Repsol European Superbike Championship har teamet nå altså bestemt seg for å satse på et nytt NM-gull. Likevel; Ole Bjørn Plassen skal også kjøre tre av syv runder i det spanske mesterskapet CEV i Superbike-klassen. At Ducatiføreren satset på hjemmebane i år, er godt nytt for de som ønsker seg spennende racing og tøffe fighter på banene i Norge og Sverige. I fjor knep Suzukifører Carl Berthelsen NM-pokalen rett foran nesa på evigunge Norvald Haaland på Kawasaki.

 

FLERE ALTERNATIVER

Plassen og hans team har vurdert en rekke alternativer når planene for 2017-sesongen skulle spikres. De har sett på det åpne tyske mesterskapet (IDM) og har også luktet på BSB Superstock 1000 (britisk mesterskap). Det siste viste seg fort å være uaktuelt, og Plassen betegner det som «økonomisk selvmord». BSB består av 12 runder og 18 løp, og dette blir rett og slett for kostbart.

 

PÅ DUCATI

Det er også klart at Plassen fortsetter på sin kjære Ducati, og det skal også ha kommet signaler om at han vil få støtte av teknikere fra Ducati Corse også i 2017.

Foruten Ole Bjørn, består teamet av Jesper Jeppesen, som  fortsetter i teamet. Det er også gledelig å registrere at Thomas Leela er tilbake fra en ryggskade, og at han skal kjøre enkelte løp i Norgescup 1000.

Første løp går i Valencia i Spania  23. april.

 

 

 

Facebook-kommentar