NY APP: NMCU sin nye app gir deg rask tilgang til nyttig informasjon.

NY APP: NMCU sin nye app gir deg rask tilgang til nyttig informasjon.

 

Norsk Motorcykkel Union (NMCU) lanserte i dag sin nye «app» for smart-telefoner. Du finner den både i Apples AppStore og til Android.

 

Tekst: Claus Diseth

 

 

Appen «NMCU» er bare tilgjengelig for NMCUs medlemmer. Du logger deg inn med medlemsnummer og postnummer, og får dermed tilgang til en rekke nyttige funksjoner.

 

IKKE NMCU-MEDLEM?

Om du ikke er medlem av NMCU (hvorfor ikke, egentlig?) kan du likevel prøve programmet i syv dager, uten restriksjoner og helt kostnadsfritt. Appen laster du ned f.eks fra AppStore, oppgir din epost-adresse, og tillater at den bruker stedet hvor du er. Så er du i gang.

 

FUNKSJONER

Inne i programmet har du enkel tilgang til nyheter (fra NMCU), Steder, Kalender, Ruter, Mine Ruter osv. Designet er veldig dempet, nesten litt gammeldags, og appen lugger litt på min iPhone 5, uten at det er noe stort problem.

 

DET SOM ER BRA

Vel inne i programmet har du enkel tilgang til statisk informasjon som medlemsfordelene i NMCU, kontaktinformasjon til alle landets MC-klubber, møteplasser og veifelleskjema. Du kommer også kjapt og uanstrengt inn på NMCUs egne nyhetssider, til treffkalender og til oversikt over førerutviklingskurs.

 

DET SOM KAN FORBEDRES

Når du logger deg inn i NMCUs app, spør den om å få tilgang til «stedet der du er». Det er en ganske vanlig funksjon på dagens smarttelefoner, og gjør at applikasjonen kan «se» hva som er rundt deg. Problemet er at denne funksjonen ikke er skikkelig implementert i NMCUs app. Om jeg trykker på «Hoteller» ønsker jeg ikke å se hoteller i Stjørdal. Jeg ønsker å se hoteller rundt der jeg befinner meg nå. Samme med MC-treff, severdigheter, ruter osv.

 

INTERNASJONALT

Om vi i BikePort ikke tar helt feil, er denne applikasjonen utviklet av svenske SMC. Fordelen med det, er at norske brukere dermed får tilgang til alt av SMCs innhold når de befinner seg i Sverige. Samme med en rekke andre land i Europa. Veldig bra. Men koblingen til stedstjenester er fortsatt for dårlig. Et eksempel: Jeg befinner meg i Fredrikstad. Jeg trykker på menypunktet «Severdigheter» (eller MC-klubber)… og det jeg får opp er en alfabetisk liste over severdigheter. Fra Lofoten til Oslo. Det er ikke godt nok. Og det er ikke nyttig nok til at jeg vil bruke denne applikasjonen aktivt.

 

 

Facebook-kommentar