Norges eneste deltager i Skandinavias gjeveste motorsykkelklasse ProSuperbike føler seg nå klar for å ta tittelen til Norge!

Norvald Haaaland var i 2008 den eneste roadracingførerene som deltok i ProSuperbike/STCC. En satsing hvor han endte på 2. plass sammanlagt, kun slått med 1 poeng.

Samtlige av de andre førere i denne serien er å betrakte som profesjonelle, mens derimot Norvald må arbeide som snekker for å holde hjulene i gang. Noe som gjør han innsats enda større!

Av Geir Nordhaug

Til årets sesong gjør Norvald sin største satsing noensinne, med hjelp fra flere sponsorer enn før skal Norvald vise svenskene at den gjeveste roadracinngtittelen hører hjemme i Norge.

Norvald har i skrivende stund allerede vært to ganger i Spania på forsesongstester.

På Jerez i januar/februar brukte han sin fjorårssykkel, og etter litt tekniske problemer klarte den sindige vestlendingen å vise konkurrentene hvor skapet skal stå. Respektable tider, og masse verdifulle dekk og oppsettsdata ble resultatet.

I mars bar det lenger øst i Spania, til den for nordiske forhold meget gode testbanen i Cartagena. Da hadde Norvald endelig fått sin 2009-modell Yamaha R1.

Dette skulle vise seg som et fantastisk nytt bekjentskap! “Den nye R1´en er helt fantastisk” uttaler Norvald på sms fra Spania. Kjørbarheten og følelsen med sykkelen er så godt som raceready ut av kassa!

Etter noen tilpasninger kjørte Norvald ned på personbeste allerede etter 3 pass på første dag. De neste dagene ble benyttet flittig, R1´en måtte tilpasses Norvalds vekt og kjørestil.

Allerede tredje dag hadde han forbedret sin gamle personbeste med ett sekund. De siste dagene ble benyttet til å finteste dekkblandinger og oppsett. Dessverre endte siste dag med en liten marksyning, noe som førte til at Norvald ikke fikk deltatt i racet som avsluttet treningsleiren på Cartagena.

Veien videre før det braker løs i STCC den 1. og 2. mai er noe usikker, men målet er å få kjørt noen flere tester. Men før alt annet er det barnefødsel og sponsorjakt som gjelder for mosseinnflytteren fra Fjalar.

Bilder fra Cartagena, takket være Jan E Nilsen

0903haaland2_1237821655.jpg

0903haaland2_1237821704.jpg

Facebook-kommentar