Etter en heller forsmedlig sesong, ser det ut til at Norvald skal få opp farten igjen.

Det skal ikke stikkes under en stol at det har vært en frustrerende sesong for Norval, med resultater langt dårligere enn vi er vant med fra den kanten. Mye har ligget i at teamet ikke har skjønt hvordan men skal sette opp 2009-års utgave av Yamaha R1, og at motorkaraketrestikken har vært veldig ukjent.

Etter måneder med eksperimentering er det en offensiv Norvald som ser frem til denne helgs avsluttende NM-finale på Rudskogen. Tryggheten har sin bakgrunn i den siste NM/SO-runde hvor Norvald kjørte meget sterkt, selv om første race endte i grusen og race 2 akkurat utenfor pallen. Race 1 var nok mest gledelig da Norvald i iveren etter å stikke ifra resten av det ytterst sterke feltet, klarte å krasje fra ledelse.

Forrige helg ble også deltakelsen på STCC på Våler en stor opptur for Norvald med en meget sterk 2.plass. Da kan det se ut som han og sykkelen begynner å bli mer samkjørt, noe som lover svært godt til helgas finale-løp. Og som han selv sier: Når vi nå har forstått balansen i sykkelen, og har en motor som jeg skjønner hvordan funker så vil jeg være med å kjempe om pallplasser igjen.

Før siste runde denne sesongen ligger Norvald på en 3.plass med 100 poeng sammenlagt. Foran seg har han Kim Arne Sletten med 121 poeng og Kai Børre Andersen med 150 poeng. Norvald kan dermed klare å ta andreplassen sammenlagt om Kim Arne Sletten skulle ha en dårlig helg. Begge de to kjører 2009 Yamaha R1, så her er det uansett opp til førerne å avgjøre.

0909_Norvald_R1_1252074807_1252074833.jpg

Facebook-kommentar