Under helgens STCC/Prosuperbike-løp på Karlskoga motorstadion viste Norvald nok en gang at han er en av Skandinavias beste førere!

Dette ble en helg preget av vær og krasjer. Kvalet lørdag gikk veldig bra, og Norvald valgte som en av få førere å kjøre hele kvalet på racedekk. Det er derfor imponerende at han klarte å komme inn blant de 6 beste, og med tider kun tiendeler unna poletiden.

Av: Geir Nordhaug

Planen var å benytte seg av kvaldekk i superpole. Dessverre viste det seg at superpole måtte utgå grunnet en heftig krasj, samt at det begynte å regne. Dette innebar at Norvald måtte starte fra andre rekke, ikke helt tilfredsstillende for en med ambisjoner om å vinne.

Hårreisende start!
Løpsdagen holdt det seg tørt, og alt med sykkel og fører virket bra. I starten gjør Norvald sin råeste start noensinne. Rett fra 6. posisjon til 1. inn i sving 1. Som tv-bildene viser kommer Norvald mer eller mindre sidelengs inn i svingen. Og derfra drar Norvald godt ifra, og det ser ut til at dette skal bli en enkel seier.

Så starter problemene, i det kalde været begynner bakdekket å gi seg, og i løpet av noen få svinger tar “Crazy” Micke Nilsson godt innpå. I “go-cart”-svingen gjør sistnevnte sitt støt. På tross av relativt heftig platekontakt, klarer begge førerne å holde seg på hjulene – og rotteracet er i gang. Crazy i tet, med Norvald på hjul. Norvald merker tidlig hvilke partier av banen han er raskere en crazy, og i hvilke Crazy er raskest og Norvald får tidlig klart for seg når og hvor angrepet skal gjøres! Dessverre krasjer en av konkurrentene litt lenger bak i feltet, og løpet avflagges. Da det er tilmålt tid for løps-gjennomføring i STCC, kommer ikke løpet i gang igjen. Noe som fører til at Norvald for annen gang på rad må ta til takke med 2. plass i løp som flagges av for tidlig.

Norvald_STCC_0808_1219059450.jpg

Bilde med tillatelse fra highsider.se!

Alt i alt ble det en vellykket løpshelg for Norvald, da han klatret helt opp i ryggen på nærmeste konkurrent, samt at lederen i mesterskapet kun kom inn til 5. plass. Noe som innebærer at Norvald hentet inn 9 poeng også på ham. Norvald takker også denne gangen pit-crewet for en kjempeinnsats.

Neste utfordring blir nå NM/SO på Våler førstkommende helg, hvor den spennende jakten på NM-trofeet fortsetter!

Facebook-kommentar