Norvald viste nok en gang resten av feltet ryggen.

Runde 3 og 4 av NM ble i helgen kjørt på Rudskogen. Iom at dette var et kombinert bil og mc arrangement ble baneforholdene noe spesielle for de 2-hjulte.

Biler har en tendens til å såvel legge igjen mye gummi, og ikke minst dra mye støv og sand inn på banen. løpshelgen var lagt opp med 2 stk kval på lørdag og race på hhv lørdag og søndag.

Norvald stilte til start med stor trygghet, iom at han gjennom sin STCC-erfaring har rutine i å kjøre sammen med biler.

Av: Geir Erik Nordhaug

lørdag, helt iht planen

Lørdagens race gikk helt og holdent iflg Norvalds plan. En av de andre toppførerne fikk dra i en 5 – 6 runder før Norvald klinte til å gikk opp i ledelsen. derfra og ut følte Norvald seg aldri truet og kunne gå i mål ca 3 sek foran 2 mann.

080614_Rudskogen_1213597665_1213597698.jpg

Søndag, som lørdag

søndag ble en på flere enn en måte spennende dag. Først og fremst ift dekkvalg. Mørke skyer truet fra nær sagt alle kanter, og ca en time før start åpnet himmelen seg. Dette førte til hektiske aktivitet i depoet. Men siden temperatur og vind var på førerens side, ble valget slicks. I løpet gjorde Carl Berthelsen en kjempestart, med Norvald på hjul. Norvald valgte å ligge bak noen runder før han klappet til å passerte Carl. Derfra og ut ble løpet en kopi av lørdagens løp, Norvald kontrollerte inn og vant også denne dagens løp med ca 3 sek.

080615_Rudskogen_1213597741_1213597749.jpg

Oppsumeringsmessig er jeg fornøyd sier Norvald. Nå er jeg med igjen, etter første rundes torpedering var jeg sikker på at å hente hjem tittelen ville bli mer vanskelig enn sånn jeg ser det nå! Norvald ligger på annen plass, 1 poeng bak Kim A Sletten. Neste runde går den 19-20 juli på Karlskoga, en bane Norvald har gode minner fra. Det var her jeg vant min første seier i årets STCC, og hvor han var en av få førere som kjørte under den da gjeldende banrekorden.

Facebook-kommentar